HomeBitcoin NieuwsTotale waarde van Bitcoin transacties op het dark web meer dan 300...

Totale waarde van Bitcoin transacties op het dark web meer dan 300 procent gestegen

Volgens een onderzoek van Crystal Blockchain Analytics, gepubliceerd op 19 mei, is de totale waarde van Bitcoin die verhandeld werden op het dark web, omgerekend in USD, met 65% gestegen in het eerste kwartaal van 2020. In 2019 nam het aantal transacties in dezelfde periode juist af. Volgens het rapport is de totale waarde aan Bitcoin-transacties met 340% gegroeid in de laatste drie jaar. Het team achter het onderzoek claimt dat deze cijfers verklaard kunnen worden doordat cryptovaluta door een steeds breder publiek geaccepteerd wordt.

Bitcoin Koers

Totaal aantal bitcoins afgenomen

Volgens het bedrijf is het totale aantal Bitcoin wel afgenomen. In het eerste kwartaal van 2019 was het totale aantal verzendingen naar de dark web websites namelijk goed voor 64.000 Bitcoin. In het eerste kwartaal van 2020 was dit 47.000 Bitcoin. Het totale aantal bitcoins dat vanaf deze platforms werd verstuurd daalde van 64.000 Bitcoin naar 50.000 Bitcoin.

De cijfers tonen echter ook aan dat de totale waarde in dollars gestegen is. Voor $384 miljoen in het eerste kwartaal van 2019 tot $411 miljoen in het eerste kwartaal van 2020. Bitcoin was in het eerste kwartaal van 2019 $3.533 waard, terwijl dat in het eerste kwartaal van 2020 gemiddeld $7.500 was.

Ook altcoins stijgen in populariteit

Het rapport geeft aan dat het verminderde aantal Bitcoin voor een groot deel veroorzaakt is doordat er ook steeds meer gebruik gemaakt wordt van altcoins. Een andere bevinding van de studie is dat dark web gebruikers steeds minder Bitcoin naar exchanges stuurden waarvoor een identiteitsverificatie nodig is. In plaats daarvan kiest men vaker voor anonieme diensten. Bitcoin lijkt echter wel de dominante crypto te blijven, ook op het dark web. Om deze reden zijn strengere regulaties in de toekomst ook zeer waarschijnlijk.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen