HomeBitcoin NieuwsWhale verplaatst $1,3 miljard aan Bitcoin, maar waarom?

Whale verplaatst $1,3 miljard aan Bitcoin, maar waarom?

Een Bitcoin whale waarvan de identiteit onbekend is heeft onlangs voor $1,3 miljard aan Bitcoin verschoven. Dat gebeurde vandaag op 11 juni toen de Bitcoin koers waarde iets meer dan $9.800 was. Interessant is dus vooral, waarom de whale ervoor heeft gekozen om een dergelijke hoeveelheid bitcoins te verplaatsen.

132.255 bitcoins verplaatst

Volgens data van de blockchain heeft de onbekende handelaar meer dan 132.255 bitcoins verplaatst. Dat deed hij verspreid over drie verschillende transacties en met slechts 1 minuut tijd ertussen. De cryptovaluta zijn verplaatst in block nummer 643.133. De bitcoins werden verplaatst toen Bitcoin zich nog onder een belangrijk weerstandsniveau bevond, namelijk $10.000. Op het moment van schrijven is de waarde van de Bitcoin nog $9.678.

Er zijn mensen die speculeren dat de bitcoins tot een cryptocurrency exchange of custodian toebehoren. Volgens iemand op online platform Reddit zou Coinbase Custody verantwoordelijk zijn voor de transactie.

Niet de grootste Bitcoin-transactie

De transactie van vandaag was een grote en opvallende transactie. Toch is dit niet de grootste transactie die ooit heeft plaatsgevonden als het om Bitcoin gaat. In april had Bitfinex, een Bitcoin exchange, 161.500 bitcoins verplaatst. Op dat moment hadden deze bitcoins een totale waarde van $1,1 miljard. Daardoor was het, wanneer we uitsluitend naar de waarde kijken, de op een na grootste transactie in de geschiedenis van Bitcoin.

Toch zijn biede Bitcoin-transacties niet de grootste transactie ooit wanneer we naar de hoeveelheid Bitcoin kijken. Op 16 november 2011 werden er namelijk 500.000 Bitcoins in een transactie verplaatst. Op dat moment was deze transactie goed voor $1,32 miljoen. Dezelfde hoeveelheid Bitcoins zou vandaag de dag ongeveer $4,9 miljard waard zijn geweest. Dat toont aan hoe enorm Bitcoin de afgelopen jaren in waarde is gestegen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen