HomeBitcoin NieuwsNep SpaceX-kanaal op YouTube steelt voor $150.000 aan Bitcoin

Nep SpaceX-kanaal op YouTube steelt voor $150.000 aan Bitcoin

Oplichters hebben voor minstens $150.000 aan cryptovaluta gestolen door zich voor te doen als SpaceX op YouTube. Op de kanalen zouden de oplichters zogenaamd Bitcoin weggeven. Volgens een rapport van Bleeping Computer zouden de oplichters een legitiem YouTube-kanaal gehackt hebben. Daarna veranderden ze de stijl van het kanaal volledig, zodat deze overeenkwam met de stijl van SpaceX van Elon Musk.

Nep life-event

De kanalen zonden videomateriaal uit van Elon Musk en lieten het lijken alsof het een life event betrof. De scammers vroegen kijkers om Bitcoin toe te sturen. Volgens Bleeping Computer keken minstens 80.000 mensen naar de live stream. Dit zou de scammers 15,31 bitcoins hebben opgeleverd. De scammers hebben dus een bedrag van ongeveer $150.000 verdiend.

Wat vindt Elon Musk hiervan?

Elon Musk is ervan op de hoogte dat zijn naam misbruikt wordt voor dergelijke oplichtingspraktijken. Na een andere scam in februari tweette hij nog dat de scammers op Twitter steeds verder ging. Hij gaf daarnaast aan dat gebruikers de neppe accounts zo snel mogelijk moeten rapporteren.

Of het rapporteren van neppe accounts voldoende is, is nog maar de vraag. Volgens cybersecurity bedrijf Tenable, is er een kat-en-muis-spel gaande tussen Twitter en de oplichters. De oplichters zouden steeds nieuwe technieken inzetten om Bitcoins te kunnen stelen van gebruikers.

Bekendheden uit de cryptowereld worden vaak nagedaan

De oplichters hebben dankbaar gebruik gemaakt van de populariteit die Elon Musk heeft nu hij op 30 mei de lancering van een privé ruimtevaartuig heeft kunnen realiseren. Er zijn echter ook andere bekenden uit de cryptowereld die nagebootst zijn. Zo is de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse ook vaak het slachtoffer geweest. Bij eerdere oplichtingspraktijken vond Ripple zelfs dat YouTube dusdanig lang wachtte met het verwijderen van de content, dat Ripple destijds een rechtszaak tegen YouTube heeft aangespannen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen