HomeBitcoin NieuwsWarren Buffett die goud koopt, doet de Bitcoin prijs mogelijk richting de...

Warren Buffett die goud koopt, doet de Bitcoin prijs mogelijk richting de $50.000 stijgen

Berkshire Hathaway, het conglomeraat van $503 miljard onder leiding van Warren Buffett, verkocht Goldman Sachs voor een Canadees goudbedrijf Barrick Gold. Max Keiser, de oprichter van Heisenberg Capital en een vroege Bitcoin-investeerder, zegt dat dit Bitcoin mogelijk tot $50.000 zal doen stijgen.

Fortune rapporteerde op 15 augustus dat het driemaandelijks aandeelhoudersverslag laat zien dat Buffett de positie van Berkshire Hathaway ten opzichte van de meest belangrijke banken heeft verbeterd. De firma verkocht een groot deel van de aandelen in JPMorgan Chase, Putten Fargo en PNG.

Wat dit van doen heeft met Bitcoin

Het besluit van Buffett om de positie van Berkshire op Goldman Sachs volledig te sluiten, komt na de op-één-na hoogste driemaandelijkse handelsopbrengst van de bank van $13,3 miljard. Het toont aan dat Buffett zich niet comfortabel voelt bij het inzetten van grote bedragen in de banksector voor een langere termijn.

In plaats daarvan kocht Buffett één aandeel van Barrick Gold, waarvan de aandelen die van goud het grootste gedeelte van dit jaar hebben weerspiegeld. Barrick Gold is een goudmijnbedrijf dat gevestigd is in Canada en dat tot op heden een koersstijging van 4% kent. Na de investering van Berkshire steeg de koers met 8,11% na sluitingstijd.

Max Keiser, een fervent Bitcoin-investeerder die heeft geïnvesteerd in bedrijven als Kraken en Bitfinex, gelooft dat Buffett’s investering in goud ten goede zou kunnen komen aan Bitcoin. Hij geeft aan dat het positieve sentiment rond goud een hogere waardering voor Bitcoin impliceert, gezien dat door sommigen wordt beschouwd als “digitaal goud”.

Bitcoin koers grafiek

Correlatie tussen Bitcoin en goud?

De vergelijkbare koersstijgingen van Bitcoin en goud sinds de wereldwijde marktcrash eind maart duidt erop dat meer beleggers Bitcoin beginnen te beschouwen als een vorm van waardeopslag.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen