HomeBitcoin NieuwsWarren Buffet verwacht ondergang van de aandelenmarkt, die mogelijk ook Bitcoin mee...

Warren Buffet verwacht ondergang van de aandelenmarkt, die mogelijk ook Bitcoin mee kan nemen

Warren Buffet heeft niet de intentie om de $137 miljard aan kapitaal van Berkshire te investeren. Daarnaast lijkt het erop dat ook Bitcoin een grote daling kan verwachten als de aandelen dalen.

Technisch gezien zijn er meer redenen dat Bitcoin zou dalen dan stijgen vanaf een koers van $9.000

De Bitcoin koers is onlangs binnen een korte tijd naar $9.000 gestegen. Het kostte zelfs minder dan 2 maanden voordat de koers van Bitcoin verdrievoudigde. Minder dan twee maanden terug was de koers namelijk nog $3.000.

Bitcoin heeft in April flink in koers kunnen stijgen. Vermoedelijk komt dit vooral doordat het spot volume zeer hoog lag. Vooral particuliere beleggers leken vanaf de koers van $3.600 tot ongeveer $7.500 veel te investeren. Eerdere flinke stijgingen werden meestal tot een halt geroepen doordat een grote whale besloot om veel Bitcoin uit te cashen. Het hoge spot volume kan een positief teken zijn, maar dit kan niet de enige factor zijn waaraan de snelle stijging van de afgelopen maanden te danken is. 

Berkshire Hathaway aandeelhoudersvergadering

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway, die jaarlijks plaatsvindt, gaf Buffett aan dat een kapitaal van $137 miljard niet voldoende is als er negatieve dingen op de markt blijven gebeuren en zich opstapelen. Berkshire heeft grote belangen in grote internationale bedrijven als Coca Cola. Als de mark onverwachts een andere kant opgaat, kan het kapitaal van Berkshire gebruikt worden om hun portefeuillebedrijven te helpen.

Investeren in aandelen kan dus risicovol blijven, omdat grote investeerders voorzichtig blijven. Toch lijkt het erop dat Bitcoin het op de lange termijn goed blijft doen. Grote investeerders als Max Keiser zijn niet onder de indruk van de recente beslissingen van Buffett en zijn mening over Bitcoin. Zo geeft Max Keiser bijvoorbeeld aan dat Bitcoin het beter deed dan bijna alle aandelen de afgelopen twee maanden.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen