HomeAltcoin NieuwsRipple in een nieuwe rechtszaak in verband met overtreden van veiligheidswet

Ripple in een nieuwe rechtszaak in verband met overtreden van veiligheidswet

Advocaten van het bedrijf Bitcoin Manipulation Abatement LLC hebben een rechtszaak gestart tegen Ripple, in een rechtbank in de Verenigde Staten. Zij beweren dat Ripple investeerders heeft misleid en XRP als niet-geregistreerde effecten verkocht. Dat laatste is niet toegestaan volgens de wet.

Ripple CEO beschuldigd

Bitcoin Manipulation Abatement LLC beschuldigt Ripple en de CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, van het binnenhalen van meer dan een miljard dollar door de verkoop van XRP als ongeregistreerd effect. Dat is dus in strijd met de wet in de staat California. Eerder begon Bitcoin Manipulation Abatement LLC ook al een rechtszaak van $150 miljoen in tegen crypto exchange FTX. Deze rechtszaak verloor het bedrijf. Experts binnen de cryptowereld, zoals de CEO van Binance, Changpeng Zhao, vonden dat de claims uit deze eerdere rechtszaak erg vergezocht waren. Hij geeft aan dat de problemen die in de eerdere aanklacht werden benoemd allang waren opgelost.

Niet de eerste rechtszaak van Ripple

Voor Ripple wordt dit niet de eerste rechtszaak. Ondanks het relatief korte bestaan van het bedrijf, is Ripple al in meerdere rechtszaken met betrekking tot hun XRP crypto verwikkeld geweest. De XRP is op het moment een van de belangrijkste cryptovaluta. Een eerdere rechtszaak startte in mei 2018 en loopt nog steeds. Deze rechtszaak werd gestart door advocaten van investeerder Bradley Sostack. Ook in deze rechtszaak wordt Ripple beschuldigd van het misleiden van investeerders en het overtreden van de wetten rondom effecten.

Schadevergoeding en compensatie

Sostack wil een schadevergoeding en compensatie voor zijn juridische kosten, maar hij wil ook dat XRP als effect aangemerkt wordt. Uit een amendement van 25 maart dit jaar blijkt echter dat hij erop gokt dat de rechtbank XRP niet als effect zal herkennen. Het is nog maar de vraag wat deze rechtszaken voor Ripple zullen betekenen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen