HomeBitcoin NieuwsVolgens deze specialist zullen oliebedrijven het Bitcoin minen in de toekomst beheersen

Volgens deze specialist zullen oliebedrijven het Bitcoin minen in de toekomst beheersen

Er zijn nog wel eens tegenstanders van het Bitcoin minen, omdat het veel stroom verbruikt. Volgens Bitcoin podcaster Marty Bent is hiervoor een oplossing in zicht. Dankzij deze oplossing kan men minder grondstoffen in de olie- en gassector verspillen. Bent gaf op 15 april aan dat hij Bitcoin minet met behulp van het gas dat ontstaat bij het winnen van olie, dat in samenwerking met het bedrijf Great American Mining. 

Het eerste mining-project van Great American Minin was er een in de vorm van een zeecontainer in een olieveld. Volgens Marty Bent was dit een belangrijke eerste stap om olie- en gasbedrijven te overtuigen om een aantal van de belangrijkste Bitcoin miners te worden. In zijn podcast ging hij dieper op dit onderwerp in.

Het idee: goedkoop Bitcoin minen

Bitcoin miners zijn altijd op zoek naar goedkope manieren om hun mining rigs mee aan te drijven. Daarnaast zijn olie- en gasbedrijven ook op zoek naar manieren om efficiënter te werken. Het bedrijf Great American Mining had vaak niets aan het gas en deed het gewoon weg, of verkocht het. In sommige gevallen wordt er zelfs verlies op het gas gemaakt. Dit gas gebruiken om cryptovaluta mee te minen is natuurlijk veel efficiënter. 

Bitcoin minen kan al met simpele zeecontainers gebruiken

Volgens Marty Brent is het helemaal niet nodig dat men grote gebouwen plaatst om Bitcoin te minen op olievelden. Volgens hem voldoen gewone zeecontainers al. De zeecontainers zijn eenvoudig te stapelen als men een grotere oplossing nodig heeft. Volgens de podcaster is het minen van Bitcoin een belangrijke economische kans voor de olie- en gasbedrijven in Amerika. Momenteel heeft China een dominante positie als het op het minen van Bitcoin aankomt. Volgens Brent zou het plan best wel eens kunnen mislukken, maar is het zeker de moeite waard om te proberen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen