HomeCrypto NieuwsVastgoedplatform stijgt enorm in populariteit na PayPal-ban en overstap op Ethereum

Vastgoedplatform stijgt enorm in populariteit na PayPal-ban en overstap op Ethereum

Na een permanente PayPal-ban heeft vastgoedplatform RealT ervoor gekozen om uitsluitend cryptovaluta te accepteren. Dit heeft het vastgoedplatform besloten als gevolg van een PayPal-ban in april. De startup verkoopt vastgoed in de Verenigde Staten. Gebruikers van het platform kunnen al een aandeel van een stuk vastgoed kopen vanaf $50.

62 procent van de betalingen gingen via PayPal

Volgens het Twitter-account van RealT werd voor de PayPal-ban nog 62% van de betalingen met dit betaalsysteem gedaan. Over de periode van een jaar, werd er voor meer dan $800.000 aan PayPal-transacties gedaan. Er waren slechts vier geschillen met klanten, die voor slechts $600 aan transacties verantwoordelijk waren. Dat staat gelijk aan 0.075% van het totale bedrag aan transacties met PayPal.

In begin april gaven de klanten van het platform aan problemen te hebben met PayPal-transacties. Een aantal weken later kreeg RealT bericht van PayPal, waarin werd aangegeven dat het bedrijf verbannen is vanwege het ‘grote risico’. Bovendien gaf PayPal aan dat RealT geen bezwaar kon maken tegen de beslissing. Hierdoor was RealT dus genoodzaakt om voor een alternatief te kiezen.

Een geluk bij een ongeluk

Het team van RealT besloot om alleen nog transacties met cryptovaluta te accepteren. De betalingen door middel van Coinbase Commerce steeg met bijna 240%. Het zesde stuk vastgoed dat uitsluitend met crypto gekocht kon worden was namelijk zeer populair. Dit vastgoed leverde $203.333 op, met aandelen die per stuk $51 waard waren. Volgens RealT was dit de week waarin het bedrijf de beste verkoopcijfers haalde sinds het bestaan van RealT. 

Betalingen met cryptovaluta beter dan PayPal?

PayPal heeft vaker bedrijven en gebruikers verwijderd. In 2018 kregen gebruikers e-mails waarin werd aangegeven dat cryptocurrency verboden was volgens de Acceptable Use Policy. In 2019 koos PayPal ervoor om Pornhub te verbannen, waardoor het platform zijn modellen met cryptovaluta moest betalen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen