HomeBitcoin NieuwsRusland, wat doen ze met cryptocurrencies?

Rusland, wat doen ze met cryptocurrencies?

Vorige week werd in Sint-Petersburg een jaarlijks forum gehouden met de beste mensen uit de economische sector uit Rusland, cryptocurrencies waren hier een belangrijk topic. Met name overheidsinstanties en staatsbedrijven waren uitgesproken over hun interesse in de blockchain, maar leken zich te distantiëren van digitale cryptocurrencies. Dus, waar gaat Rusland heen als we het hebben over crypto in het algemeen?

Banken van Rusland

De Bank van Rusland zei dat cryptocurrencies geen deel uitmaken van de normale financiële sector. Sergey Shvetsov, eerste plaatsvervangend gouverneur van het CBR, vergeleek naar verluidt cryptocurrencies met een “spel”. Daarom benadrukte het CBR nogmaals zijn sceptische houding ten opzichte van cryptovaluta.

Vorige maand zei Elvira Nabiullina, het hoofd van de Bank of Russia, dat haar agentschap tegen het idee was om crypto een substituut voor fiat valuta’s te laten worden.

Herman Gref, CEO van de staatsbank Sberbank, verklaarde dat hij Bitcoin eerder als een “technisch instrument voor transacties” dan als een soort investering beschouwt. Hij verwees ook naar zijn eigen ervaring met investeringen in crypto, waaruit blijkt dat hij Bitcoin had gekocht toen het ongeveer 5 dollar waard was en het gebruikte voor betalingsdoeleinden in plaats van de munten vast te houden. De bank is er dus niet al te blij mee als het gaat om de investering, maar wat is dan het plan?

Speciale economische zone

Een Russische ambtenaar stelde voor om een speciale economische zone te creëren die zich zou richten op cryptocurrencies. Leonid Petukhov, hoofd van de investerings- en exportorganisatie voor het Midden Oosten, stelde voor om een offshore bestemming voor cryptocurrencies te creëren op het Bolshoi Ussuriysky eiland, dat op de grens met China ligt. We zien dus dat Rusland zich voornamelijk richt op de techniek en niet op de investering. Het is dan ook maar de vraag in hoeverre de cryptomarkt een grote rol zal gaan spelen in het leven van de normale Rus.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen