HomeBitcoin Nieuws3 Redenen waarom Bitcoin's prijs tot boven de $9000 gestegen is

3 Redenen waarom Bitcoin’s prijs tot boven de $9000 gestegen is

Bitcoin heeft een tijdje boven de $9.000 gestaan, dit maakt het tot een van de grootste stijgingen van het jaar. De belangrijke cryptocurrency tikte de i de afgelopen 24 uur de 9.391 dollar aan. Deskundigen en investeerders associeerden de scherpe prijsstijging met de komst van Facebook op het toneel van de cryptomarkt. Nu zijn er nog twee andere redenen waarom de prijs is gaan stijgen, laten we de redenen er eens bij pakken.

Facebook staat op het punt om ‘GlobalCoin’ te introduceren

De sociale mediagigant zal naar verluidt deze week zijn eigen stabiele munt onthullen, deze wordt naar verluidt GlobalCoin genoemd. De lancering zal medio 2020 plaatsvinden. Het project heeft naar verluidt al de steun gekregen van meer dan 12 bedrijven en heeft naar verluidt het tempo van de echt groot project. Barry Silbert, de oprichter en chief executive van de Digital Currency Group, is er dan ook zeer positief over.

Binance.com weert Amerikaanse klanten

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange aan de hand van handelsvolume, heeft op 14 juni haar gebruiksvoorwaarden aangepast om alle gebruikers in de VS te weren. De aankondiging leidde tot een scherpe verkoop van de eigen cryptovaluta Binance Coin (BNB). De prijs van BNB daalde met ruim 12.8% naar 25.209 satoshi’s, 1 satoshi is 0.00000001 van een Bitcoin, op vrijdag. We zien dat de investeerders het geld uit BNB hebben gezet in Bitcoin. Dit is dan ook de 1 van de redenen waarom deze cryptovaluta meer waard is geworden over de laatste paar dagen.

Litecoin heeft een ‘halving’ event

De komende Litecoin (LTC) halving, die naar verwachting op 5 augustus 2019 zal plaatsvinden, zal de beloning voor het minen van de cryptovaluta met de helft verminderen, wat betekent dat LTC een schaarser goed zal worden.

Dit halveren resulteert meestal in een stijging van andere cryptocurrencies. Hoe komt dit? De activa wordt moeilijker te verkrijgen, hierdoor zal deze in waarde stijgen. Met als gevolg dat Bitcoin weer hoger komt te staan dan voorheen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen