HomeCrypto NieuwsDe invloed van tech-bedrijven op de cryptomarkt

De invloed van tech-bedrijven op de cryptomarkt

Enkele van ’s werelds grootste internet bedrijven hopen te slagen waar cryptocurrency start-ups hebben gefaald. Op die manier hopen deze bedrijven de markt van de cryptocurrency weer nieuw leven in te blazen, dit zou ervoor zorgen dat het echt mainstream kan worden. De internet-giganten, waaronder Facebook, Telegram en Signal, zijn van plan om het komende jaar nieuwe cryptocurrencies te maken die bedoeld zijn om gebruikers in staat te stellen om geld te sturen naar contactpersonen op hun berichtensystemen. Je kunt het ook wel zien als een soort PayPal, alleen dan voor berichten.

Projecten van tech-giganten

Het meest bijzondere project is dat van Facebook. Het bedrijf werkt aan een digitale munt die gebruikers van WhatsApp, dat onderdeel is van Facebook, in staat stelt om eenvoudig geld te versturen aan hun contacten. Telegram, dat wereldwijd naar schatting 300 miljoen gebruikers heeft, werkt ook aan een digitale munt. Er is een munt in de maak die zal werken met Signal, een versleutelde berichtendienst die populair is bij technologen en privacy-voorstanders. En dat geldt ook voor de grootste diensten in Zuid-Korea en Japan, Kakao en Line.

Ze slaan hun slag

Alle nieuwe projecten gaan achter een markt aan die al populair is bij de consument. Venmo is van start gegaan in de Verenigde Staten door het makkelijker te maken om betalingen per telefoon te versturen. En in China maken veel consumenten gebruik van het betalingssysteem dat werkt binnen het enorm populaire WeChat-berichtensysteem. Zo zien we dus dat de tech-bedrijven hun slag willen slaan binnen de markt van de cryptocurrency. Aangezien zij al een grote naam hebben is het voor hen niet moeilijk om een groot publiek te bereiken. De kans is dan ook aanzienlijk groot dat dit zeer bekende namen zullen gaan worden binnen de wereld van de crypto. Het is alleen nog even afwachten, de meeste projecten staan voor het eind van het jaar op de planning.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen