HomeBitcoin NieuwsPrijsanalyse top 10 cryptovaluta van woensdag 18 maart 2020

Prijsanalyse top 10 cryptovaluta van woensdag 18 maart 2020

Dat ook Bitcoin en andere cryptovaluta zwaar getroffen zijn door de paniek rondom het coronavirus is al een tijdje duidelijk. Toch is Bitcoin sinds het dieptepunt op 12 maart weer een beetje omhoog gekrabbeld. Dat de koersen van de cryptovaluta heen en weer blijven schommelen, betekent dat er nog steeds winsten worden behaald en dat de cryptomunten er nog steeds bovenop kunnen komen.

Bitcoin koers

Momenteel staat de Bitcoin koers op €4.751,75. Dit valt in het niets vergeleken met een maand terug, maar ligt toch weer 11% hoger dan een week geleden. Hieronder lees je hoe de andere cryptovaluta ervoor staan en wat de verwachtingen zijn.

Een kleine daling ten opzichte van gisteravond

In onze analyse van gisteren had Ether nog een waarde van €108, momenteel is dit iets gezakt naar €103. De Ripple heeft nog steeds een waarde van ongeveer €0,13. De Bitcoin Cash koers is €162,65 en is sinds ons vorige bericht dus weer met zo’n €5 in waarde gedaald. Litecoin is iets meer dan €1 in waarde gedaald en is nog €30,37 waard. TRON is op het moment net iets minder waard dan €0,009. Ook hier is dus sprake van een kleine daling ten opzichte van gisteravond. 

De IOTA koers is momenteel €0,105 waard, een kleine stijging ten opzichte van gisteren. Opvallend, want ook EOS is met €1,75 minder waard dan gisteren. Monero heeft op het moment een waarde van €31,84 en Stellar een waarde van €0,03. 

Nog lang niet stabiel

Wanneer we de cijfers van vandaag vergelijken met die van gisteren, zien we dus dat de waardes van de meeste cryptovaluta iets gedaald zijn. Na onze analyse van gisteravond hebben we nog wel een piek gezien. Deze piek was te danken aan het feit dat de Federal Reserve aankondigde om $700 miljard in de Amerikaanse economie te pompen. Kort hierna is de waarde van de meeste cryptovaluta weer gedaald.

Nog steeds is er sprake van prijsschommelingen. Het kan dus goed zo zijn dat de koersen van de valuta’s morgen weer gestegen zijn. Toch verwachten we de komende tijd nog geen grote stijgingen. Naarmate de maatregelen rondom het coronavirus in veel landen aanscherpen, verwachten we dat de koersen van de cryptovaluta de komende tijd laag blijft. Toch is dit van veel factoren afhankelijk, bijvoorbeeld van wat de grootste whales doen en van de Bitcoin halving dit jaar. Ook is er momenteel sprake van veel onzekerheid en paniek rondom het coronavirus, en verwachten we dat men over een maand meer zekerheid heeft. Allemaal factoren die veel invloed kunnen hebben op de koersen van cryptovaluta, maar ook op de aandelenmarkt.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen