HomeBitcoin NieuwsPrijsanalyse top 10 cryptovaluta van 17 maart 2020

Prijsanalyse top 10 cryptovaluta van 17 maart 2020

Het coronavirus veroorzaakt veel paniek. Dat merken we niet alleen terug aan de lege schappen in de winkel, maar ook aan de aandelenmarkt en de koersen van cryptovaluta.

De stand van Bitcoin is al bijna een jaar niet zo laag geweest als afgelopen dagen het geval is. Op het moment is Bitcoin ongeveer €4.871 waard. Een maand terug was Bitcoin nog bijna het dubbele waard. De waarde van de meeste andere cryptovaluta is eveneens flink gedaald. Zo is Ethereum nog slechts €108 waard, terwijl dit op 7 maart nog €219 was. Ook de waarde van Ripple is met €0,13 een stuk minder waard dan de gemiddelde waarde van €0,26 dit jaar.

Hoe zit het met de andere altcoins?

De top 3 cryptovaluta zijn flink in waarde gedaald. Uit ervaring weten we dat de waarde van de verschillende altcoins sterk samenhangt met de waarde van de Bitcoin. De Bitcoin Cash is bijvoorbeeld nog €167,80 waard. De waarde van de populaire Litecoin? €31,71. TRON is momenteel €0,009 waard. IOTA ligt rondom de €0,0104, en die van EOS €1,80. Ook Monero en Stellar doen het vanzelfsprekend niet veel beter, met waardes van respectievelijk €32,87 en €0,0338. 

Is er nog hoop voor de cryptovaluta?

Het vertrouwen in de cryptovaluta loopt een flinke klap op door deze plotselinge koersdalingen. Omdat de cryptovaluta niet tastbaar zijn, is de waarde ervan voornamelijk afhankelijk van het vertrouwen dat we erin hebben. Toch is het principe van de cryptovaluta nog niet geheel verloren. Als we naar de afgelopen 24 uur kijken, zien we namelijk dat veel altcoins weer iets in waarde zijn gestegen. Er worden dus ook nog kleine winsten behaald. Of de verschillende cryptovaluta hier weer bovenop komen, zal vooral afhankelijk zijn van de invloed die het coronavirus op de economie heeft. Zolang de meeste en grootste whales hun cryptomunten vast blijven houden, verwachten we dat de grootste cryptovaluta er weer bovenop komen. Desondanks is het niet per se onverstandig om even af te wachten wat de koersen gaan doen, voordat je besluit om weer in de valuta te investeren.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen