HomeBitcoin NieuwsPrijsanalyse top 10 cryptovaluta van donderdag 19 maart 2020

Prijsanalyse top 10 cryptovaluta van donderdag 19 maart 2020

Deze week hebben we al meerdere keren geschreven over hoe de paniek rondom het coronavirus de koersen van de grootste cryptovaluta beïnvloedt. Dat het vertrouwen in cryptovaluta nog niet helemaal verdwenen is, zien we terug aan het feit dat de Bitcoin op het moment van schrijven weer €5443,93 waard is. In ons vorige blog was Bitcoin €4.751,75 waard. Ripple is op het moment €0,147 waard, en ook deze cryptomunt is dus in waarde toegenomen. Ethereum is €119,59 waard, en de waarde van deze valuta ligt dus weer €13 hoger dan gisteren. 

Hoe zit het met de overige altcoins?

Opvallend is dat vrijwel alle populaire altcoins vandaag iets in waarde zijn gestegen. Zo is Bitcoin Cash weer €178,16 waard en heeft Litecoin een waarde van €34,05. TRON is €0,01 waard en is dus in een dag met meer dan 10% in waarde gestegen. IOTA heeft een nog grotere stijging meegemaakt, en is inmiddels €0,13 waard. Hier is dus sprake van een stijging van meer dan 20%. EOS heeft een waarde van €1,95, Monero €36,38 en Stellar €0,036. Ook bij deze cryptovaluta zien we stijgingen van meer dan 10%.

Waarom stijgen de koersen van Bitcoin en altcoins?

Waarom Bitcoin en andere cryptovaluta plotseling weer in waarde stijgen? Wereldwijd zijn er centrale banken geld gaan printen om de economie te stimuleren. Ook Tether gaf in 24 uur tijd USDT met een waarde van $161 miljoen vrij. Dit heeft zeker invloed gehad op de waarde van de verschillende cryptovaluta. Bovendien heeft Venezuela alle banken in het land gesloten in verband met een quarantaine. Mensen kunnen dus niet langer bij hun eigen geld en wanneer men even niets aan geld heeft, wordt er al snel in cryptovaluta geïnvesteerd. Of de koersen de komende dagen zullen blijven stijgen is nog maar de vraag. Diverse factoren zullen hierop van invloed zijn. Blijf ons platform in de gaten houden, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen rondom de cryptovaluta!

[btivavo-knop]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen