HomeBitcoin NieuwsBitcoin Prijsanalyse van 19 maart 2020

Bitcoin Prijsanalyse van 19 maart 2020

We leven in een spannende tijd, en dit merken we terug aan de koers van Bitcoin. Donderdag 12 maart stond Bitcoin met €4343 het laagst in een jaar tijd. Toch is er de dagen hierna nog sprake geweest van schommelingen in de waarde van Bitcoin. Momenteel is de Bitcoin koers aan het stijgen en ligt de waarde weer op €5506,48. Het vertrouwen in de Bitcoin is dus nog niet verloren! Middernacht lag de waarde van de cryptomunt nog op €4935,67. De Bitcoin koers is in één dag tijd dus weer flink in waarde gestegen! 

Hoe kunnen we deze koersstijging verklaren?

De koersstijging van Bitcoin is waarschijnlijk aan een aantal factoren te danken. Veel valuta dalen momenteel in waarde. Bovendien heeft Venezuela alle banken gesloten in verband met de quarantaine tegen het coronavirus. Als gevolg hiervan kunnen veel mensen niet meer bij hun eigen geld. Als het vertrouwen in fysiek geld verloren gaat, kiezen mensen eerder voor cryptovaluta. Dit is ook wat we op het moment zien. 

Blijft de Bitcoin koers stijgen?

Of de koers van Bitcoin blijft stijgen, is niet gemakkelijk te zeggen. Cryptovaluta hebben als gevolg van de corona-crisis een enorme prijsschommeling gehad. Het vertrouwen in de Bitcoin heeft dan ook vast en zeker een flinke klap opgelopen. Om een goede waardeopslag te vormen, moet de waarde van de Bitcoin stabiel blijven. Of de koers blijft stijgen is onder andere afhankelijk van het vertrouwen dat men in de munt blijft houden, maar ook van hoe andere valuta’s zich de komende tijd zullen gedragen. 

Of dit het juiste moment is om in Bitcoin te investeren, is iets dat je voor jezelf zal moeten bepalen. Veel analisten kiezen er echter voor om nog even te wachten, om te voorkomen dat zij te snel weer inspringen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen