HomeAltcoin NieuwsOostenrijkse cryptliefhebbers kunnen Bitcoin, Ethereum en Dash straks op 2500 punten uitgeven

Oostenrijkse cryptliefhebbers kunnen Bitcoin, Ethereum en Dash straks op 2500 punten uitgeven

Cryptobezitters in Oostenrijk hebben binnenkort de mogelijkheid om hun crypto op meer dan 2500 verschillende punten uit te geven. Dat zal mogelijk worden dankzij A1 Payment, een van de grootste mobiele netwerk exploitanten van het land. Volgens een aankondiging van het Oostenrijkse tech-bedrijf Salamantex, is de crypto-betalingssoftware nu onderdeel van het A1 Payment platform. Winkeliers kunnen vanaf deze zomer Bitcoin, Ethereum en Dash accepteren in plaats van contant geld en creditcards.

Hoe kijkt Oostenrijk naar crypto?

Salamantex gaf aan dat Oostenrijk een goede kijk op crypto heeft. Het land lijkt zo snel mogelijk naar alternatieve betalingsopties voor contant geld te willen wisselen. Markus Pejacsevich, de COO van Salamantex, geeft aan dat het hun doel is om betalen met crypto zo makkelijk en natuurlijk te maken als het betalen met creditcards, waarmee we inmiddels al tientallen jaren betalen. A1 Payments lijkt net als Salamantex overtuigd te zijn van dit betalingssysteem.

Gereguleerd door de Financial Market Authority

Salamantex wil ook graag een crypto-betalingssysteem uitbrengen in de buurlanden van Oostenrijk. In 2019 begon A1 Payment met het accepteren van betalingen met crypto in zeven voorgeselecteerde winkels in Oostenrijk. Gebruikers van A1 konden daardoor betalen door middel van Chinese betalingssytemen als Alipay en WeChatPay.

Het lijkt erop dat er binnen de meeste landen steeds meer mogelijkheden ontstaan om met crypto te betalen. Dat is voor veel cryptoliefhebbers een belangrijk voordeel. Dit wijst er immers op dat crypto steeds algemener geaccepteerd wordt. Zodra crypto als algemeen betaalmiddel gezien wordt, is de kans klein dat Bitcoin in de toekomst nog in zal storten.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen