HomeBlockchain NieuwsBank van Japan begint experiment met digitale yen

Bank van Japan begint experiment met digitale yen

De Bank van Japan heeft aangekondigd dat het van start gaat met het experimenteren met een digitale valuta. Op deze manier wil de bank nagaan of dit mogelijk is vanuit een technisch perspectief. De Bank van Japan wil cash gaan digitaliseren, maar het is nog maar de vraag of Japan China op dit gebied bij kan blijven. China is eerder namelijk al begonnen met het testen van haar eigen cryptovaluta. Dit is de eerste keer dat de Bank van Japan heeft aangekondigd een dergelijk experiment uit te voeren. De bank heeft echter nog geen data vrijgegeven.

De bank heeft in een rapport genaamd “Technical Hurdles for CBDC” aangegeven dat het gaat controleren of het mogelijk is vanuit technisch perspectief en om met andere centrale banken en relevante instanties samen te werken. De bank zou er serieus over nadenken om een CBDC (Central Bank Digital Currency) uit te brengen. In februari kwam er ook nieuws naar buiten dat de centrale banken van de EU, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Canada, Zweden en Zwitserland een plan hebben om samen onderzoek te doen naar digitale valuta.

De belangrijkste aandachtpunten

Volgens het rapport van de Bank van China zijn er nog twee belangrijke aandachtspunten voor CBDC. Om te beginnen zou iedereen toegang moeten hebben tot de digitale valuta, eigenlijk dus ook de mensen die niet in het bezit zijn van een smartphone. Daarnaast moet de digitale valuta altijd te gebruiken zijn, ook in noodgevallen waarbij de stroom uitvalt. Ook dat vormt dus een uitdaging, gezien digitale transacties via online apparaten verlopen. 

Wel of geen blockchain

De Bank van Japan twijfelt nog of de bank wel of geen blockchain nodig heeft voor de CBDC. Een centraal systeem zou ook voordelen hebben. Zo zou dit systeem bijvoorbeeld voor snelle transacties zorgen. Nadeel ten opzichte van de blockchain is dat het systeem helemaal offline zou kunnen gaan, bijvoorbeeld in het geval van een storing. Dat risico is met blockchain lager, terwijl de transacties waarschijnlijk slomer verlopen met blockchain-technologie.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen