HomeBitcoin NieuwsNa Bitcoin-spoor 20 jaar celstraf voor hacker uit New York geëist

Na Bitcoin-spoor 20 jaar celstraf voor hacker uit New York geëist

Tegen een Bitcoin-hacker uit New York is 20 jaar celstraf en $500.000 aan boetes geëist. Vitalii Antonenko werd maart vorig jaar gearresteerd op de luchthaven John F. Kennedy in New York. Hij was daar net aangekomen uit Oekraïne en had gegevensdragers bij zich waarop honderdduizenden gestolen betaalkaartnummers stonden.

Hacker gebruikte SQL-injecties om gegevens te stelen

Volgens de aanklacht zou Antonenko en zijn compagnons SQL-injecties gebruiken om de gegevens van de betaalkaarten van kwetsbare servers te stelen. Vervolgens werden de kaarten aangeboden op ‘criminele marktplaatsen’. Daarmee bedoelt de aanklager hoogstwaarschijnlijk de verschillende marktplaatsen op het deep web waar zowel illegale als legale goederen verkocht worden. 

In juni 2019 heeft de verdediging van Antonenko een verzoek gedaan voor psychiatrische evaluatie. Antonenko leek namelijk instabiel te zijn. Zo gaf hij onder andere aan dat hij in het geheim voor de CIA werkte.

Hoe Antonenko tegen de lamp liep

De politie zou op het spoor van Antonenko zijn gekomen nadat twee Bitcoin wallets onderzocht werden. Deze wallets werden gebruikt voor $94 miljoen aan transacties. Voor minstens $140.000 aan Bitcoin werd overgemaakt naar een privé wallet van Vitalii Antonenko. Zo kwam men hem uiteindelijk op het spoor. Sinds 2014 ruilde Antonenko Bitcoins die hij van de wallets ontving met enige regelmaat tegen fiat valuta met een persoon waarvan de identiteit niet bekend is.

Voor 22 miljoen dollar in beslag genomen

Peter Gannon, Senior Special Agent, merkte op dat Antonenko Bitcoins onder de marktprijs verkocht. Daardoor vermoedde Gannon dat Antonenko bezig was om geld wit te wassen. De autoriteiten in de VS hebben de cryptotransacties vanaf het dark web actief in de gaten gehouden. In totaal is er voor $22 miljoen aan cryptocurrency van darknet operators in beslag genomen. Het Financial Crimes Enforcement Network heeft daarvoor verschillende federale instanties beloont.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen