HomeBitcoin NieuwsMilieuvriendelijk Bitcoin en andere crypto minen is de toekomst

Milieuvriendelijk Bitcoin en andere crypto minen is de toekomst

Crypto mining projecten zouden de komende vijf jaar over kunnen stappen op groene energie, om meer winst te maken en milieuvriendelijk te werk te gaan. De laatste tien jaar heeft cryptomining veel commentaar gehad vanwege de hoeveelheid elektriciteit die er voor mining nodig was. In 2017 werd er nog aangegeven dat het minen van Bitcoin in totaal net zoveel stroom verbruikte als dat sommige landen verbruiken.

Aan het eind van 2019 wezen sommige onderzoeken uit dat Bitcoin minder energie gebruikte, ondanks dat de hashrate toenam. Volgens de data zou ongeveer driekwart van de Bitcoin mining aangedreven worden door hernieuwbare energiebronnen. Veel grote spelers in de industrie zoeken actief naar alternatieven om het minen winstgevender en milieuvriendelijker te maken.

Mining projecten aangedreven door olie

Het delven van olie is altijd al zeer winstgevend geweest. Olie speelt een grote rol in de wereldeconomie en ook in de stroomindustrie. Het gas dat overblijft bij olievelden kan gebruikt worden om mining projecten mee aan te drijven blijkt nu. Marty Bent, een crypto podcaster gaf onlangs aan dat cryptomining en het delven van olie in de toekomst heel goed gecombineerd zou kunnen worden. Er zouden gewoon zeecontainers met mining hardware geplaatst kunnen worden. Op deze manier hoeft het gas dat overblijft op de olievelden niet getransporteerd te worden.

Zal de olie- en gasindustrie het minen domineren in de toekomst?

Nog iemand die de mening van Marty Bent deelt, is Stephen Harbour, de directeur van Upstream Data. Dat bedrijf maakt benodigdheden waarmee bedrijven die olie en gas delven het overtollige gas kunnen gebruiken om crypto te minen. Hij geeft aan dat olie- en gasbedrijven die niet overwegen om crypto te minen, een nadelige positie zullen hebben ten opzichte van concurrenten die dat wel doen. Het bouwen van pijpen etc. om het overtollige gas te transporteren levert simpelweg veel minder op.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen