Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin NieuwsMerendeel van Bitcoin is meer waard dan toen het gekocht werd

Merendeel van Bitcoin is meer waard dan toen het gekocht werd

spot_img

Bitcoin heeft op bijna 98% van alle dagen sinds 2013 winst geleverd aan de houders als je het nu zou verkopen volgens nieuwe gegevens. Twitter-account @CalendarProfit publiceerde die informatie vandaag. Volgens het account zou het kopen van Bitcoin de houder ervan op 97,6% van de dagen rijker gemaakt.

Hoe winstgevend Bitcoin momenteel is, is kenmerkend voor een bull run

Anders gezegd: zoals de on-chain analist Glassnode in het The Week On-Chain weekrapport op maandag opmerkte, is 97,6% van de niet-bestede Bitcoin-transactie-uitvoer (UTXO’s) in de winst. Dit betekent dat slechts 2,4% van de UTXO’s werden gecreëerd toen de Bitcoin koers hoger was dan het huidige niveau van ongeveer 12.000 dollar. Hoe winstgevend Bitcoin momenteel is, zou volgens Glassnode kenmerkend zijn voor bull runs.

Live Bitcoin koers grafiek

Ondanks dat Bitcoin dinsdagnacht weer iets van koers daalde, blijft Bitcoin interessant met een maandelijke winst van bijna 30%. Een retracement voor goud en voorraden leek de verkoopdruk op te voeren, maar de fundamenten van Bitcoin blijven sterker dan ooit. Zoals nieuwsplatfom Cointelegraph eerder rapporteerde, heeft de hashrate zijn hoogste gemiddelde koers ooit bereikt. De moeilijkheid zal zich daar over vier dagen op aanpassen.

Een bull run die tot drie maanden kan duren

Glassnode voegde eraan toe dat elke keer dat de winstgevendheid van UTXO 95% passeert, het een korte maar intense bull run voor BTC teweegbrengt die tot drie maanden kan duren. Andere cijfers suggereren dat Bitcoin eerder aan het begin van een langere bull run staat dan aan het einde van een plotselinge opleving. Met name het kompas van Glassnode, dat gebruik maakt van een handjevol factoren om de kracht van Bitcoin in kaart te brengen, blijft daarop duiden.

Beste Crypto Acties en Aanbiedingen

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
200+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
Crypto staken voor vergoedingen
Gratis iPhone en Android app
Crypto actie:
- 10.000 euro gratis handelen (nieuwe klanten)
- hoe meer je handelt des te hoger de korting op de fees!
Crypto kopen acties en aanbiedingen!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen