Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin NieuwsBulgaarse startup geeft vergoeding in Bitcoin voor vertraging vlucht

Bulgaarse startup geeft vergoeding in Bitcoin voor vertraging vlucht

spot_img

Een start-up in Bulgarije, de Colibra-app, geeft luchtreizigers die om een of andere reden vertraagd zijn de mogelijkheid om een compensatie in Bitcoin te krijgen. Compensatie via de Colibra-app is beschikbaar voor passagiers met een vluchtvertraging van een uur of langer. De Bulgaarse startup bood reizigers in eerste instantie een fiatcompensatie, maar heeft nu crypto als betalingsoptie toegevoegd.

De Bitcoin prijs vergrendelen

Aangezien BTC een volatiel gegeven is, kunnen gebruikers kiezen of ze de Bitcoin prijs willen vergrendelen op de dag dat ze zich inschrijven voor hun vlucht, of op de dag dat ze reizen. Bijvoorbeeld, een frequente vlieger die vorige week een vlucht boekte en een tarief op de app vergrendelde toen de koers van Bitcoin lager was, zou vandaag een uitstekende winst hebben behaald als de koers hoger is. Colibra verklaart dat het een Bitcoin-uitbetaling zal garanderen voor elke gebruiker die een uur of meer vertraging heeft, ongeacht de reden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.

Live Bitcoin koers grafiek

Normaal gesproken word je bij drie uur gecompenseerd

In de EU zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht elke passagier te compenseren voor vertragingen van drie uur of meer die de schuld van de maatschappij zijn. De Colibra app werkt door compensatie aan te vragen voor alle in aanmerking komende passagiers die te maken hebben met vertragingen van drie uur of meer, en de opbrengst te delen met alle passagiers die meer dan een uur vertraging hebben opgelopen. Volgens de startup is de kans op een vertraging van 90 minuten bij een luchtvaartmaatschappij 30 keer zo groot als een vertraging van drie uur, waardoor reizigers zodoende vaker compensatie krijgen.

In Frankrijk heeft verzekeringsmaatschappij AXA een soortgelijke compensatieprocedure op basis van een blockchain toegepast voor passagiers die meer dan twee uur vertraging hebben. Er wordt nu echter minder gevlogen dan in dezelfde periode vorig jaar, omdat de luchtvaartmaatschappijen en de autoriteiten de verspreiding van het coronavirus proberen te vertragen. Het aantal lijnvluchten zou met bijna 48% gedaald zijn.

Beste Crypto Acties en Aanbiedingen

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
200+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
Crypto staken voor vergoedingen
Gratis iPhone en Android app
Crypto actie:
- 10.000 euro gratis handelen (nieuwe klanten)
- hoe meer je handelt des te hoger de korting op de fees!
Crypto kopen acties en aanbiedingen!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen