HomeBitcoin NieuwsLayer 2 zou Bitcoin veel eenvoudiger in gebruik maken, beter dan goud?

Layer 2 zou Bitcoin veel eenvoudiger in gebruik maken, beter dan goud?

In een recent interview met Bloomberg geeft de CEO van Kraken, Jesse Powell, aan dat Bitcoin straks een betere manier zijn om waarde op te slaan voor de lange termijn dan goud. Layer 2-oplossingen zouden ervoor zorgen dat Bitcoin straks net zo gemakkelijk te gebruiken is als de Amerikaanse Dollar. Bitcoin zou bovendien een goede investering zijn nu de centrale bank van de Verenigde Staten de dollar bij blijft printen.

Het opslaan van waarde

Powell denkt dat Bitcoin op de lange termijn een beter middel wordt voor het opslaan van waarde dan goud. Hij geeft aan dat het in de toekomst makkelijker zal worden om Bitcoin te gebruiken. Bitcoin zouden niet meer daadwerkelijk verplaatst hoeven te worden in de blockchain in de toekomst. Net zoals banken nu bijvoorbeeld niet iedere keer dat je iets overmaakt daadwerkelijk contant geld vervoeren. Deze “Layer 2” oplossingen, zorgen er dus voor dat Bitcoin in de toekomst waarschijnlijk makkelijker te gebruiken wordt. De meeste mensen zullen volgens Powell straks niet meer weten hoe de Bitcoin werkt, maar het toch gebruiken. Net zoals het geval zou zijn bij de dollar.

Institutionele beleggers volgen de massa

Volgens Powell zijn er de afgelopen maanden steeds meer nieuwe accounts geopend door allerlei soorten beleggers. Wanneer de langverwachte toestroom aan institutionele beleggers nou komt, zou echter afhankelijk zijn van kuddegedrag volgens Powell. Als steeds meer mensen ervoor kiezen om in crypto te investeren, zullen de institutionele beleggers al snel volgen.

Powell gaf ook zijn mening over de potentiële manipulatie van Bitcoin door whales. Powell reageerde daarop met de opmerking dat traditionele markten ook gemanipuleerd worden. Als voorbeeld noemt hij de Amerikaanse overheid die obligaties opkoopt van gefaalde organisaties uit de VS.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen