HomeBitcoin NieuwsKoersdalingen Bitcoin, Ethereum en Ripple, Paniek?

Koersdalingen Bitcoin, Ethereum en Ripple, Paniek?

Op de aandelenmarkt is de paniek rondom het coronavirus goed zichtbaar. Voor de cryptomunten geldt precies hetzelfde. Terwijl de cryptomunt een veilige backup is als contant geld ooit zijn waarde verliest, ligt de situatie tijdens een pandemie zoals het coronavirus anders. In dit geval wil men geen aandelen of cryptomunten, maar contant geld. Dit blijkt ook uit de koersen van Bitcoin, Ethereum en Ripple. Hoe de koersen er nu voorstaan en wat je de komende tijd kunt verwachten, lees je hieronder.

De cryptovaluta koersen

De koers van Ethereum was maandag 12 maart met een waarde van $106,09 het laagst in een jaar tijd. Vandaag bereikten we om 11:00 een dieptepunt en had de cryptomunt een waarde van slechts $101,22. Op het moment van schrijven is de valuta weer iets in waarde gestegen. Echter, komen we nog lang niet in de buurt van wat deze valuta 7 maart nog waard was, namelijk $237,75. 

Ook Bitcoin had vanochtend om 11:00 een dieptepunt met een waarde van $4441,85. Inmiddels ligt de waarde weer boven de $5000. Het kan echter goed zijn dat de koers de komende dagen weer zal zakken, mogelijk zelfs tot minder dan $4000. Nu zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat ook Ripple het momenteel slechter doet. Deze cryptovaluta is momenteel net iets meer dan $0,14 dollar waard. 

Paniek

De koersdalingen van cryptovaluta zoals we deze nu zien, zijn te danken aan de paniek die er wereldwijd over het coronavirus ontstaat. Of de valuta’s nog verder in waarde dalen, is grotendeels afhankelijk van hoe deze situatie zich zal ontwikkelen. Het vertrouwen in de Bitcoin heeft een flinke klap opgelopen. Echter, valt er nog steeds winst te behalen. Er is immers geen sprake van een constante daling. Mocht er nog vertrouwen in de munt zijn op het moment van de Bitcoin Halving dit jaar, dan zullen we de koers weer zien stijgen. In de tussentijd verwachten we echter nog geen flinke koersstijgingen. Blijf onze website in de gaten houden voor nieuws rondom cryptovaluta.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen