HomeAltcoin NieuwsChinese ambtenaren zeggen dat Bitcoin en Ripple geen onderdeel van top 10...

Chinese ambtenaren zeggen dat Bitcoin en Ripple geen onderdeel van top 10 beste crypto’s zijn

China’s Center for Information and Industry Development (CCID) maakte op 18 juni zijn CCID Global Public Chain Technology Evaluation Index bekend. Deze index rangschikt 37 bekende cryptovaluta’s op basis van technische specificaties. Volgens deze tabel is Bitcoin nummer 12, met 106.2 punten.

EOS de nummer 1

De criteria die gebruikt is om de crypto te beoordelen, omvat onder andere basistechnologie, toepassingsmogelijkheden, features, prestaties, veiligheid, creativiteit en decentralisatie. Aan de top van de tabel vind je EOS, met 156.1 punten. Daaronder is TRON geplaatst met 138.43 punten. Ethereum heeft 136.4 punten. EOS scoorde 20.4 punten voor toepassingsmogelijkheden en 24.7 voor creativiteit. Bij TRON was dit respectievelijk 28.4 en 15.5.

Hiervoor had Bitcoin de 17e plek

De vierde en vijfde plaats zijn IOST en Lisk, met 130.3 en 119.3 punten. Ripple XRP heeft de 14e plek met 105 punten. Interessant is dat Bitcoin in de vorige rangschikking nog de 17e plek had. Toen kreeg de cryptovaluta slechts 43 punten voor innovatie en 19.9 voor toepassingsmogelijkheden.

CEO TRON vs Chinese autoriteiten

TRON heeft een verrassend goede plek, ondanks de redelijk slechte relatie met de Chinese autoriteiten. De CEO van TRON waarschuwde eerder namelijk dat de autoriteiten twijfelden over hoe legaal het platform was. De relatie tussen de Chinese autoriteiten en Sun is daardoor minder goed. In 2019 deed zich er iets voor waarbij Chinese politie het kantoor van TRON in Beijing omsingelden. De media claimde destijds dat de politie het kantoor binnenviel. Echter, gaf Sun aan dat dit niet het geval was en dat het nepnieuws betrof.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen