HomeBitcoin NieuwsHacker die Bitcoin-wallet wist te hacken geeft aan dat Bitcoin nog veilig...

Hacker die Bitcoin-wallet wist te hacken geeft aan dat Bitcoin nog veilig is

John Cantrell, Bitcoin en Lightning Network developer, gaf onlangs aan dat hij erin geslaagd is om een Bitcoin-wallet te hacken. Veel mensen trokken op basis van zijn artikel de conclusie dat Bitcoin niet veilig zou zijn. Cantrell probeerde echter een ander punt te maken. Om zijn punt duidelijk te maken plaatste hij een bericht op Twitter, waarin hij uitlegt dat Bitcoin nog steeds veilig is

Tweet John Cantrell

Het duurt ontzettend lang om een wallet te hacken

Volgens Cantrell duurt het ontzettend lang om een Bitcoin wallet te kraken die op basis van 12 woorden is gegenereerd. De enige reden dat het hem wel lukte om een wallet te kraken, is doordat de eigenaar van de wallet 8 van de 12 woorden publiek had gemaakt. Daardoor kostte het veel minder tijd om de overige woorden te bruteforcen. 

Als hij slechts 5 van de 12 woorden wist en zou bruteforcen met hetzelfde systeem, zou het al 837 triljoen millennium kosten om de wallet te kraken. Volgens Cantrell zijn er nog wel manieren om het systeem te optimaliseren, maar hij geeft aan dat het al moeilijk is om 10x zoveel rekenkracht te behalen.

Meer rekenkracht

Cantrell geeft aan dat iemand die $100 miljard tot zijn beschikking heeft, nog steeds ‘slechts’ zo’n 200.000.000 keer zoveel rekenkracht heeft. Daarmee zou het alsnog 422 biljoen jaar kosten om alle woorden te kraken. Cantrell geeft dus aan dat Bitcoin veilig is, mits je geen woorden deelt die onderdeel uitmaken van de seed van de wallet. Je kunt Bitcoin dus veilig blijven gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je wallet gekraakt wordt. Wél is het belangrijk om verstandig met je gegevens om te gaan.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen