HomeBitcoin NieuwsEen correlatie tussen Bitcoin en aandelen

Een correlatie tussen Bitcoin en aandelen

Uit een rapport van Binance Research blijkt dat er in het eerste kwartaal van dit jaar een kleine positieve correlatie zat tussen Amerikaanse aandelen en de Bitcoin. Zowel de aandelen als de Bitcoin waren echter niet aan goud gecorreleerd. 

De Bitcoin koers daalde dit kwartaal met 10%. Toch presteerde deze cryptovaluta beter dan de S&P 500. Laatstgenoemde daalde namelijk met 19%. De correlatie lag vrij hoog, dit bleek ook uit patronen in het dagrendement. Langlopende staatsobligaties en goud hadden geen correlatie met de Bitcoin en de aandelen. Goud steeg namelijk met 8% en de langlopende staatsobligaties stegen met 23%. 

Toch is er ook goed nieuws voor mensen die in het bezit zijn van bitcoins. Binance Research sluit het rapport namelijk af met de mededeling dat het onwaarschijnlijk is dat de correlatie tussen de aandelen en de Bitcoin lang voort blijft duren. 

Is er sprake van andere correlaties?

Veel aanhangers van Bitcoin waren teleurgesteld toen ze zagen dat er een correlatie was tussen Bitcoin en de aandelen. Toch hebben de laatste koersstijgingen ook laten zien dat dit niet altijd het geval is. De meeste altcoins zijn gecorreleerd aan Bitcoin. Als Bitcoin gecorreleerd is aan de aandelen, zou dit betekenen dat de altcoins dit indirect ook zijn.

Een herstel na de marktcrash

Begin dit jaar ging het erg goed met Bitcoin. Aan het begin van het jaar zagen we zelfs stijgingen van bijna 30%. In februari was er sprake van een kleine daling. In het midden van maart deed de marktcrash zich voor. Gelukkig begon de cryptomarkt zich kort hierna te herstellen. Ook op het moment van schrijven zien we nog een stijgende lijn. De Bitcoin koers is nu weer zo’n 30% in waarde toegenomen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen