HomeBitcoin NieuwsDe vraag naar Bitcoin in Brazilië kan sterk toenemen

De vraag naar Bitcoin in Brazilië kan sterk toenemen

De centrale bank van Brazilië heeft onlangs de rente verlaagd tot 3%. Sommige investeerders zouden daarom voor een overstap naar Bitcoin en andere cryptovaluta kunnen kiezen. Daarnaast heeft de Braziliaanse munt 30% van zijn waarde verloren ten opzichte van de dollar. Dat schrijft Delphi Digital in een rapport met de naam “The State of Brazil”. Volgens Delphi Digital zou dit er mogelijk toe kunnen leiden dat de vraag naar Bitcoin in Brazilië stijgt. Het bedrijf geeft aan dat niet al het kapitaal rechtstreeks naar Bitcoin zal stromen, maar het kan wel invloed hebben op de vraag. Vooral als er nog meer maatregelen genomen worden, kunnen beleggers ervoor kiezen om in Bitcoin te investeren. 

Brazilië en crypto

Brazilië lijkt dus steeds geschikter te worden voor crypto. Echter, hebben cryptovaluta’s in Brazilië ook veel uitdagingen. Vier bedrijven die zich op de handel in Bitcoin focusten, zijn gesloten sinds 2019. De president van de Brazilian Banking Federation heeft zelfs aangegeven dat hij van mening is dat cryptovaluta’s geen echte valuta zijn. Het is daarom nog even aanzien of men in Brazilië echt geïnteresseerd zal raken in Bitcoin.

Maatregelen van banken wereldwijd

Als gevolg van COVID-19 nemen veel centrale banken maatregelen waardoor het vertrouwen in fiat valuta lijkt te dalen. Zo printen veel centrale banken ook massaal geld bij. Veel cryptoliefhebbers denken dat dit juist daarom ook een interessante tijd kan zijn voor Bitcoin.

Ben jij benieuwd naar wat de nieuwste ontwikkelingen omtrent Bitcoin en andere cryptovaluta’s zijn? Blijf ons platform dan goed in de gaten houden, hier vind je namelijk altijd het laatste nieuws rondom de verschillende cryptovaluta. Vooral nu de halving pas geweest is, zul je hier de komende tijd veel interessante updates vinden.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen