HomeBitcoin NieuwsBitcoin hashrate daalt met bijna 45% sinds de piek in 2020

Bitcoin hashrate daalt met bijna 45% sinds de piek in 2020

De hashrate van het Bitcoin-netwerk is gisteren in 24 uur tijd enorm gedaald. De hashrate ligt zelfs 45% lager dan de piek begin dit jaar. Gisteren lag de hashrate namelijk op nog slechts 75,7 triljoen per seconde volgens de cijfers van Blockchain.com. Dit terwijl de hashrate op 1 maart nog op 136,2 triljoen per seconde lag. 

Zo moeilijk is het om te minen

De hashrate is een getal waaraan je kunt zien hoe lastig het is om een cryptovaluta te minen. Hoe hoger de hashrate, hoe meer competitie en hoe veiliger het netwerk is. Hoezo het netwerk dan ook veiliger is? Dit omdat een zogenaamde 51% attack op deze wijze een stuk minder gemakkelijk uit te voeren is. Overigens hoeven we hier bij de Bitcoin absoluut niet bang voor te zijn. 

Deze maand was bijzonder volatiel voor Bitcoin. In het midden van deze maand zagen we dat de koers enorm daalde. De moeilijkheid waarmee bitcoins gemined worden is als een gevolg hiervan omlaag gegaan. Hoe dit mogelijk is? Doordat de Bitcoin zo ontworpen is dat als er minder kracht achter het minen gezet wordt, dat het ook gemakkelijker wordt om nieuwe Bitcoin te minen.

Wat betekent het dalen van de hashrate precies?

De hashrate is afgenomen, vermoedelijk doordat meer miners gestopt zijn. De moeilijkheid van het minen neemt als gevolg hiervan ook af, waardoor er niet opeens veel minder Bitcoin gemined zal worden. Waarom er mensen zijn die op dit moment stoppen met minen? Dat omdat de Bitcoin euro koers deze maand even zo laag lag, dat niet iedereen de kosten van het minen er nog uit haalde. Vermoedelijk is het minen van Bitcoin als gevolg van de daling van de hashrate met zo een 16% gedaald.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen