HomeBitcoin NieuwsBitcoin koers analyse 2020 van week 16

Bitcoin koers analyse 2020 van week 16

In week 16 opende de Bitcoin koers meerdere malen de aanval op een weerstand van $7500. Omgerekend is dat zo’n €6.868,55. Bitcoin bleek hier achteraf vrij veel moeite mee te hebben. Het volume van Bitcoin bleef in week 16 ook afnemen. In week 16 was de koers van Bitcoin dan ook voornamelijk een dalende lijn. De weken hiervoor ging het erg goed met Bitcoin. Week 16 werd echter afgesloten met een koers van €6319,87. Omgerekend naar Amerikaanse dollars is dat $6.918,49. 

Wat betekent dit voor komende week?

Om Bitcoin interessant te maken om long te gaan, moet de Bitcoin koers eerst de weerstand rond de $7000 (omgerekend €6.394,57) weer breken. Of Bitcoin moet juist dusdanig laag een support vinden dat je op de lange termijn alsnog veel winst kunt maken. Wij schatten de kans op het eerste scenario groter dan de kans op het tweede scenario. Toch blijft het even afwachten of Bitcoin de $7000 kan doorbreken. De laatste paar dagen is Bitcoin vrij stabiel gebleven, en daalde de koers licht.

Bitcoin koers verwachting

Wat er in week 17 te gebeuren staat met de Bitcoin koers, is van diverse factoren afhankelijk. Houd er wel rekening mee dat de Bitcoin halving in mei al zal plaatsvinden. Dit maakt het toch wel interessant om de komende weken in Bitcoin te investeren. Wij verwachten in ieder geval dat de koers als gevolg van de halving zal stijgen. De vergoeding die miners krijgen zal dan lager zijn, waardoor de Bitcoin koers waarschijnlijk in koers zal stijgen. Hoogstwaarschijnlijk zal de hashrate na de halving ook even afnemen, omdat niet alle miners in eerste instantie nog winst zullen maken. Daardoor zal er waarschijnlijk schaarste ontstaan, waardoor die flink kan stijgen. Dit kan Bitcoin wel interessanter maken om long te gaan, zelfs als de omstandigheden verder niet optimaal zullen zijn de komende week.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen