HomeBitcoin NieuwsBitcoin Market Cap is groter dan die van Coca-Cola

Bitcoin Market Cap is groter dan die van Coca-Cola

Nu er sprake is van een grote bullish trend, overtreft de marktkapitalisatie van Bitcoin zelfs die van een aantal grote beursgenoteerde bedrijven, waaronder Coca-Cola. 

Bitcoin market cap flink gestegen

Na een bullish markt  eind juli 2020, zag Bitcoin’s marktkapitalisatie een aanzienlijke stijging, en steeg deze zelfs boven de $200 miljard uit. Op dit moment is de market cap goed voor meer dan $207 miljard volgens de gegevens van Crypto Koers Euro

Zodoende is Bitcoin momenteel meer waard dan de aandelen van grote mondiale bedrijven als Intel en Coca-Cola in termen van marktkapitalisatie. Op 31 juli sloten de aandelen van Intel en Coca-Cola bij een marktkapitalisatie van respectievelijk $203 miljard en $202 miljard volgens de gegevens van Macro Trends.

Live Bitcoin Euro Koers

Een flinke daling voor Intel

Het marktaandeel van Intel daalde de afgelopen dagen flink. Nadat Intel teleurstellende Q3 inkomensbegeleiding op 22 Juli postte, daalde de marktet cap van het bedrijf onder de $259 miljard.

Dit is niet de eerste keer dat Intel het minder goed doet dan Bitcoin op het gebied van marktkapitalisatie. In de loop van 2017 kwam Intel’s marktkapitalisatie niet hoger dan $220 miljard, terwijl Bitcoin’s marktkapitalisatie een drempel van $300 miljard overschreed tijdens de historische bullish run in 2017. Toen bereikte Bitcoin een recordhoogte van $20.000.

Marktkapitalisatie van Coca-Cola

In maart 2020 verloor Coca-Cola in de loop van een maand meer dan 90 miljard dollar aan marktkapitalisatie als gevolg van de wereldwijde pandemie. De daling leidde uiteindelijk tot de grootste daling van de kwartaalomzet van het bedrijf in minstens 30 jaar.

Daarentegen heeft Bitcoin dit jaar meerdere bullish moves gezien. Sinds januari dit jaar is de market cap met meer dan $80 miljard gestegen. Dat is goed voor ongeveer 40%. Onlangs heeft Bitcoin het record voor dit jaar gebroken. Op 2 augustus steeg de Bitcoin koers namelijk boven de $12.000 uit.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen