HomeBitcoin Nieuws‘Bitcoin krijgt een koers van zeven cijfers of zal niks meer waard...

‘Bitcoin krijgt een koers van zeven cijfers of zal niks meer waard zijn’

Chamath Palihapitiya is een voormalig directeur van Facebook en de CEO van Social Capital. In een gesprek met Anthony Pompliano, een Digital Partner van Morgan Creek, gaf hij aan dat de Bitcoin koers of miljoenen waard wordt, of helemaal niets meer waard zal zijn in de toekomst. Welke van de twee het zal worden, is vooral afhankelijk van hoeveel vertrouwen men in fiat valuta blijft houden. Vooralsnog lijkt Bitcoin echter nog veel te volatiel om een valuta als de Amerikaanse Dollar te vervangen. Dit zal in de nabije toekomst vermoedelijk ook niet snel veranderen.

Een dalend vertrouwen in fiat valuta

Palihapitiya geeft aan dat Bitcoin tot wel 100 keer in waarde kan oplopen als het vertrouwen in fiat valuta blijft afnemen. In dat geval zal Bitcoin een veilige haven vormen om waarde in op te slaan. Hij geeft aan dat deze voorspellingen voor op de langere termijn zijn en zegt dat er een realistische kans bestaat dat men in 2030 geen manier vindt om uit de economische crisis te komen. Op het moment lijkt het vertrouwen in fiat valuta iets te dalen, als gevolg van de crisis rondom het coronavirus. Centrale banken moeten dankzij de economische situatie die door het virus is ontstaan namelijk massaal geld bijprinten.

Nog te speculatief

Palihapitiya geeft echter ook aan dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin fiat valuta op de korte termijn zal vervangen. De Bitcoin is namelijk nog te speculatief. Bovendien is Bitcoin te volatiel in vergelijking met fiat valuta zoals de Amerikaanse Dollar bijvoorbeeld. De cryptovaluta bleek in begin maart namelijk erg volatiel te zijn. De Bitcoin koers daalde toen meer dan 50% in waarde, en dat in slechts twee dagen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen