HomeBitcoin NieuwsBitcoin-koers kan $20K bereiken als Amerikaanse banken 1% van activa investeren

Bitcoin-koers kan $20K bereiken als Amerikaanse banken 1% van activa investeren

Bitcoin koers zal meer waard worden dan $20.000 als de Amerikaanse banken ook maar 1% van hun activa in cryptovaluta steken volgens een analist. Tijdens een bespreking van de institutionele opname van Bitcoin op 23 juli gaf digital asset manager Charles Edwards van Capriole aan dat het niet moeilijk is om te zien wat voor trend er ontstaat.

Bitcoin koers zou minimaal verdubbelen

Als Amerikaanse banken slechts 1% van hun activa in Bitcoin steken, dan zou de prijs volgens Edwars meer dan verdubbelen. Dat schreef hij op Twitter. Daar voegde hij nog aan toe dat slechts 1 NASDAQ-aandeel (Grayscale) al 2% van de circuleren voorraad bezit. Hij geeft aan dat het niet moeilijk is om in te zien waar dit naartoe zal leiden.

Bitcoin Koers Grafiek

Edwards heeft een grafiek geĆ¼pload van de opkomende activabalansen van de Amerikaanse banken, als bewijs van de potentiĆ«le impact die investeringen vanuit banken op de koers van Bitcoin zouden hebben. 

Grayscale bezit gigantisch veel Bitcoin vergeleken met andere investeerders. Net als betalingsbedrijf Square, dat verantwoordelijk is voor het opkopen van de meerderheid van de geminede bitcoins dit jaar.

Instellingen storten zich rustig op Bitcoin

De opmerkingen van Edwards komen op het perfecte moment. Deze week kregen de Amerikaanse geldschieters namelijk groen licht van de toezichthouders om zich bezig te houden met crypto-custody activiteiten. Of een toestroom vanuit die sector uiteindelijk ten goede zou komen aan Bitcoin als activum blijft een controversieel onderwerp. 

Voorheen circuleerden er zorgen dat institutionele aandacht, in de vorm van producten zoals een ETF, schadelijk zou zijn voor de prijsvorming. Toch lijkt het erop dat andere recente bewegingen de markt alleen maar zullen doen versterken. Zo onthulde Paul Tudor Jones, met een vermogen van $5,8 miljard, onlangs dat inmiddels 2% van zijn vermogen in Bitcoin zit.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen