HomeBitcoin NieuwsBitcoin koers stijging door toezegging van het OCC

Bitcoin koers stijging door toezegging van het OCC

In de afgelopen 24 uur is de prijs van Bitcoin met maar liefst 5% gestegen. De coin wordt momenteel verhandeld tegen een prijs van $ 9.600,- met een hoogtepunt van $ 9.644,-. De stijging van de cryptovaluta heeft voornamelijk te maken met een beslissing die is genomen bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC). Op 22 juli jongstleden heeft het OCC namelijk vermeldt dat de banken in Amerika de cryptocurrencies mogen houden. Dit heeft ervoor gezorgd dat zowel Bitcoin als andere coins zoals Ethereum een mooie stijging hebben doorgemaakt. Het is zeker aan te raden om de betreffende munten in de gaten te houden en het nieuws dat wordt gepubliceerd omtrent het OCC en haar verklaringen.

Wensen en behoeften van de klant

Brian Brooks, een belangrijke persoon binnen het OCC, vertelde dat banken vandaag de dag moeten voldoen aan de wensen en behoeften van klanten. Dit heeft ervoor gezorgd dat banken groen licht hebben om cryptocurrencies te houden, het gaat immers om het voldoen aan de behoeften van diverse beleggers. Gedurende 2020 heeft een consistente toename van de institutionele instroom in Bitcoin de cryptocurrencymarkt verder omhoog geduwd. Kijkend naar de cijfers van Q1 en Q2 van dit jaar heeft er in totaal een instroom plaatsgevonden van 1,4 miljard dollar. 

Is deze uitspraak positief?

Over het algemeen hebben diverse deskundigen gezegd dat de uitspraak van het OCC als positief wordt ervaren. Het kan er namelijk voor zorgen dat er een toename komt in de totaal instroom van crypto. Echter, heeft een advocaat ook zijn zorg geuit over de lange termijn als het gaat om wet en regelgeving voor de Verenigde Staten. Hierbij geeft de advocaat aan dat banken uiteindelijk bedrijven zijn die inspelen op de behoefte van de klant. Het is dus nog maar de vraag of beleggers het nieuws alleen maar gebruiken als een verhaal om de markt op te drijven.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen