HomeBitcoin NieuwsBitcoin koers analyse van vrijdag 20 maart 2020

Bitcoin koers analyse van vrijdag 20 maart 2020

Bitcoin is momenteel €6.130. Wie een week terug de koers zag kelderen, had waarschijnlijk niet snel gedacht dat Bitcoin kort hierna weer zo hard zou stijgen. Gisteren beschreven we nog in onze analyse hoe Bitcoin op dat moment €5506,48 was. In de tussentijd is de waarde van Bitcoin dus weer met zo een €600 toegenomen. Initieel zorgt paniek rondom het coronavirus ervoor dat Bitcoin flink in waarde daalde, evenals de aandelen. Dit zorgde ervoor dat men zich af begon te vragen of de Bitcoin inderdaad een veilige haven is om waarde te behouden. Op het moment lijkt het vertrouwen weer terug te zijn. Hoe deze plotselinge koersverandering te verklaren valt lees je hieronder.

Minder vertrouwen in de bank

Wanneer er sprake is van onzekerheid, zoals bij deze pandemie het geval is, willen veel mensen cash geld. Dankzij deze enorme vraag naar contant geld, kunnen er tekorten staan bij de banken. In de Verenigde Staten zijn hierdoor zelfs al vestigingen gesloten. Venezuela heeft alle banken gesloten in verband met de quarantaine in het land. Doordat mensen het vertrouwen in ‘fiat geld’ verliezen, stijgt de vraag naar bitcoins.

Onze verwachtingen

Nu de Bitcoin koers al twee opeenvolgende dagen stijgt, is de kans vrij groot dat dit nog even zo blijft aanhouden. Zeker aangezien er momenteel minder vertrouwen in fiat geld is. Mocht het vertrouwen in de banken ook in andere landen afnemen, dan kan Bitcoin nog weleens flink in waarde toenemen. Toch blijft de koers in deze spannende tijden redelijk onvoorspelbaar. Dit jaar zal er ook een Bitcoin halving plaatsvinden. Zolang het vertrouwen in Bitcoin niet verloren gaat, zal de waarde eind dit jaar vermoedelijk een stuk hoger liggen dan nu. Houd de koers en ons platform dus nauwlettend in de gaten.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen