HomeBitcoin NieuwsBitcoin koers analyse 2020 van week 12

Bitcoin koers analyse 2020 van week 12

Een week geleden schreven we nog dat Bitcoin enorm in waarde was gedaald. De valuta gedroeg zich erg volatiel, waardoor het vertrouwen in Bitcoin even helemaal verdwenen leek. Ook aan het begin van week 12 lag de waarde van de Bitcoin koers erg laag. Maandag 16 maart zat de koers zelfs weer even op €4216,48. Dit was ook gelijk het dieptepunt van de week, want hierna heeft Bitcoin weer een flinke stijging doorgemaakt. Vooral aan het eind van de week leek het erop dat Bitcoin snel aan het herstellen was. De koers bereikte vrijdag zelfs een hoogtepunt van €6353, een verschil van meer dan €1100 ten opzichte van maandag. 

Hoe kunnen we deze stijgingen verklaren?

De stijgingen die we deze week hebben gezien, zijn vermoedelijk vooral te danken aan het feit dat het ook slecht gaat met de fiat valuta’s. Niet alleen Bitcoin kelderde deze maand enorm in waarde, veel aandelen deden exact hetzelfde. Nu centrale banken de geld printers aanzetten, daalt het vertrouwen in de fiat valuta’s. Juist in deze situaties zijn mensen sneller geneigd om in Bitcoin te investeren. Ook heeft Venezuela de banken gesloten in verband met het coronavirus. Veel mensen kunnen dus niet bij hun eigen geld. Deze daling in het vertrouwen in de fiat valuta’s verklaart waarschijnlijk waarom de waarde van de Bitcoin weer enigszins gestegen is.

Wat gebeurt er nu met de koers van de Bitcoin?

Alhoewel het in week 12 weer even beter ging met de Bitcoin, zien we inmiddels weer een daling. Het is nog maar de vraag wat de koers de komende dagen en weken gaat doen, omdat Bitcoin op het moment erg volatiel is. Naar verwachting zal Bitcoin de komende dagen weer even blijven dalen. De daling die we op het moment zien is onder andere te danken aan het feit dat de centrale bank van Shanghai het gebruik van cryptovaluta wil ontmoedigen. Op het moment heeft 1 Bitcoin een waarde van €5512,80. De kans is groot dat dit nog naar €5000 daalt en wellicht zelfs verder. 

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom Bitcoin, raden wij je aan om dit platform in de gaten te houden. 

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen