HomeBitcoin NieuwsPrijsanalyse Bitcoin, Ethereum en Ripple van 26 maart 2020

Prijsanalyse Bitcoin, Ethereum en Ripple van 26 maart 2020

De koers van Bitcoin in euro is op het moment van schrijven €6067,84. Middernacht stond de koers van Bitcoin op €6143,76. De waarde van de cryptovaluta blijft in de loop van de dag dalen en stijgen. De waarde van Bitcoin is vandaag nog niet onder de €6000 geweest. De laatste dagen gaat het zelfs verrassend goed met de belangrijkste cryptovaluta. Ook Ethereum is redelijk stabiel en de koers is op het moment €123,94. Ten opzichte van onze vorige analyse is de koers van Ethereum dus met €0,34 gestegen. Ook is de Ripple euro koers weer iets gestegen en heeft nu een waarde van €0,15. Onze verwachtingen zijn de komende dagen bearish, maar op de langere termijn bullish.

Waarom we verwachten dat de koers nu gaat dalen

De Bitcoin koers leek even richting de $7000 dollar te gaan, omgerekend ongeveer €6385. Toch bereikte de Bitcoin-koers deze waarde net niet. Omdat Bitcoin deze psychologische grens net niet verwerkte, verwachten wij dat de koers zich even zal gaan stabiliseren rond de €5840. Of de koers veel verder zal zakken de komende dagen? Wij verwachten van niet. Wél bevinden we ons in een bijzondere tijd en zijn cryptovaluta de afgelopen weken erg volatiel geweest. Bijzonder nieuws rondom het coronavirus zou de koers bijvoorbeeld enorm kunnen beïnvloeden.

Op de lange termijn zijn we bullish

Op de langere termijn verwachten we dat Bitcoin zich bullish zal gedragen. Bitcoin heeft immers een maximaal volume van 21 miljoen. Bitcoin wordt dus steeds schaarser. Dit terwijl centrale banken wereldwijd ervoor kiezen om extra fiat geld bij te printen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Als er inflatie ontstaat, daalt het vertrouwen in fiat geld en kiezen meer mensen voor het elektronisch alternatief. Bovendien kunnen we in mei dit jaar een Bitcoin halving verwachten, waardoor het minen moeilijker zal gaan. Ook dit zal de koers vermoedelijk doen stijgen. Als Bitcoin blijft stijgen, verwachten we dat Ethereum en Ripple vanzelf zullen volgen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen