HomeBitcoin NieuwsBitcoin-adres kopiëren? Voorkom dat je slachtoffer wordt van deze exploit!

Bitcoin-adres kopiëren? Voorkom dat je slachtoffer wordt van deze exploit!

Op Reddit gaf een gebruiker met de naam seraf1990 onlangs aan dat zijn bitcoins gestolen zijn door middel van een exploit. Dat gebeurde nadat hij het adres van een wallet kopieerde vanaf Coinbase. Het adres dat hij wilde kopiëren werd daarbij vervangen door het adres van de oplichters.

$350 aan Bitcoin gestolen

De gebruiker van Reddit geeft aan dat hij voor ongeveer $350 aan Bitcoin is verloren. Dat is gelijk aan ongeveer €294. Seraf1990 wilde het bedrag gebruiken om de huur mee te betalen. Zelf had hij niks door toen hij het adres kopieerde van Coinbase en vervolgens in Binance plakte om de transactie te voltooien. Pas later kwam hij erachter dat het adres blijkbaar was omgewisseld. 

Live Bitcoin koers

Gaat het om een nieuwe exploit?

Dit type exploit is niet nieuw en komt zelfs relatief vaak voor. Controleer daarom altijd dubbel of je de crypto wel naar het juiste adres stuurt. Overigens zit er wel een verschil tussen hoe deze exploit ‘normaliter’ wordt uitgevoerd en tussen de exploit waar de Reddit-gebruiker blijkbaar slachtoffer van is geworden. Doorgaans lijken de adressen namelijk niet op elkaar. Daardoor is de kans dat je de oplichtingspraktijk op tijd ontdekt nog vrij groot. Seraf1990 geeft aan dat de eerste vier cijfers van de twee adressen in zijn geval identiek aan elkaar waren. Omdat Coinbase alleen de eerste paar cijfers van het adres weergaf op zijn pc, werd het al helemaal lastig om de exploit tijdig te ontdekken. 

Seraf1990 gebruikte voor de transactie een computer met het Windows-besturingssysteem. Mogelijk zou die computer besmet kunnen zijn met malware, maar hoe de oplichters er precies in geslaagd zijn om het adres te vervangen is onbekend. Het is aan te raden om altijd dubbel te controleren of je inderdaad het juiste adres gekopiëerd hebt.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen