HomeBitcoin NieuwsAls PayPal crypto aanbiedt, zal Bitcoin mogelijk een standaard betalingsmiddel worden

Als PayPal crypto aanbiedt, zal Bitcoin mogelijk een standaard betalingsmiddel worden

Eerder deze maand ontstonden er geruchten dat PayPal mogelijk crypto wilde gaan aanbieden via haar platform. PayPal zou wereldwijd zo’n 325 miljoen actieve gebruikers hebben. Het bedrijf huurt momenteel crypto en blockchain specialisten in. Het lijkt er dus op dat PayPal daadwerkelijk geïnteresseerd is in crypto. Wat zal dit voor de crypto-industrie betekenen en is dit in lijn met de uitgangspunten van PayPal zelf?

PayPal verkent Bitcoin mogelijkheden

In 2013 al gaf CEO van eBay, het moederbedrijf van PayPal, aan dat betalingen met Bitcoin op een dag geïntegreerd zouden moeten worden in het betaalsysteem om de veranderende financiële markt bij te blijven. PayPal ging in september 2014 een samenwerking aan met BitPay, Coinbase en Gocoin. Toch is Bitcoin nooit echt in de digitale wallet van PayPal verwerkt. Kort nadat deze samenwerking begon, splitste PayPal zich van eBay af. Dan Schulman, de nieuwe CEO van PayPal was minder positief over crypto dan zijn voorganger. Nu lijkt het er dus toch op dat PayPal de mogelijkheden met Bitcoin weer verkent.

PayPal zou geen commentaar willen geven

PayPal lijkt geen uitspraken te doen over de geruchten die de ronde doen. Toch zou PayPal een vacature hebben geplaatst voor een “crypto engineer” en een blockchain research engineer. Het lijkt er dus echt op dat PayPal de focus op crypto heeft gelegd. Veel specialisten geven overigens aan dat ze hier niet verbaasd over zouden zijn. Zo geeft CEO van Celsius Network, Alex Mashinsky, bijvoorbeeld aan dat hij niet verbaasd zou zijn over deze stap. Hij zegt dat veel klanten van PayPal al crypto hebben en dat het bedrijf zijn klanten nog beter wil bedienen. 

Of PayPal met concurrentie te maken krijgt als het bedrijf daadwerkelijk crypto aan zal bieden? Vast en zeker, bijvoorbeeld in de vorm van crypto exchange Coinbase. PayPal is echter een enorm bedrijf met vele miljoenen gebruikers. Er zijn ongeveer 50 miljoen mensen die in crypto investeren en/of handelen volgens Mashinsky. PayPal zou het aantal crypto-beleggers dus zelfs kunnen doen verdubbelen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen