HomeLitecoin NieuwsLitecoin Prijsanalyse: waarom stijgt de Litecoin prijs?

Litecoin Prijsanalyse: waarom stijgt de Litecoin prijs?

Prijsanalyse Litecoin van 12 juni 2019: in de afgelopen 7 dagen is de Litecoin koers hard gestegen maar waarom stijgt de Litecoin koers nu zo hard?

Litecoin koers net onder 140 dollar

De Litecoin koers is in de afgelopen dagen hard gestegen. Vorige week stond de Litecoin koers nog rond de 102 dollar. Op het moment van schrijven staat de Litecoin prijs net onder de 140 dollar op 139,24 dollar. In 7 dagen tijd is de Liteoin koers met ongeveer 37% gestegen. Maar waarom stijgt de Litecoin koers zo hard?

Waarom stijgt de Litecoin koers?

Naast de prijsstijging zien we ook een stijging in de handelsvolume van Litecoin. De aankomende Litecoin halving kan de reden zijn waarom de Litecoin koers zo hard stijg. Naar verwachting zal de Litecoin halving plaatsvinden op 7 augustus 2019.

Wat is Litecoin halving?

De Litecoin halving, Litecoin block reward halving, gaat ervoor zorgen dat het aantal nieuwe gegenereerde litecoins door miners per block worden gehalveerd. Deze halvering vindt plaats om de 840.000 transactieblokken. Dit houdt dus in dat de beloning voor miners gehalveerd wordt en dat er minder litecoins op de markt zullen komen.

Na de Litecoin halving gaat de beloning van 25 litecoins naar 12,5 litecoins.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen