HomeBitcoin Mining NieuwsWellicht heeft China minder Bitcoin miningkracht dan gedacht

Wellicht heeft China minder Bitcoin miningkracht dan gedacht

Uit onderzoek van Fidelity en BitOoda blijkt dat China ongeveer over 50% van de miningkracht beschikt. Geen 65% dus, zoals eerder gedacht werd. De analisten gebruikten verschillende bronnen om tot deze conclusie te komen. Zo gingen ze bijvoorbeeld vertrouwelijke gesprekken met miners aan. De miners gingen akkoord om informatie zoals energiekosten te onthullen, op de voorwaarde dat ze anoniem konden blijven.

De onderzoekers geven aan dat ze ongeveer 4,1GW aan stroom konden lokaliseren, verspreid over 153 Bitcoin mining plaatsen. BitOoda ontdekte ook dat ongeveer 14% van de mining kracht afkomstig is uit de VS. Het is echter moeilijk om te bevestigen dat China inderdaad 50% mining kracht heeft. Eerdere schattingen waren ongeveer 65%.

Komt er een hash-oorlog aan?

Het onderzoek leverde overigens nog meer informatie op. Zo was ook de impact van het overstromingsseizoen in China terug te zien. Zes maanden lang lijken miners in provincies als Sichuan minder Bitcoin te verkopen om de uitgaven voor de helft van het jaar te bekostigen. De hashrate stijgt tijdens het overstromingsseizoen dankzij de lage stroomprijzen. Daardoor wordt er minder Bitcoin verkocht om de bedrijfskosten te bekostigen. De miners nemen dan de kans om kapitaal op te bouwen.

Max Keiser, gastheer van RT, gaf onlangs aan dat hij een hash oorlog verwachtte. De VS zou de strijd aangaan met Iran en Venezuela om procentueel gezien over zoveel mogelijk miningkracht te beschikken. China zou dus geen onderdeel uitmaken van deze hash “oorlog”.

Houd ons platform in de gaten

Ben jij benieuwd naar het laatste cryptonieuws? Bijvoorbeeld over de hash kracht van verschillende landen? Blijf ons platform dan in de gaten houden. Hier lees je namelijk altijd het laatste nieuws op het gebied van crypto!

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen