HomeBitcoin Mining NieuwsSatoshi lijkt nog steeds de grootste Bitcoin whale te zijn

Satoshi lijkt nog steeds de grootste Bitcoin whale te zijn

Uit een recent rapport van Whale Alert, blijkt dat een Bitcoin miner die bekend staat als Patoshi meer dan 1.125.150 Bitcoin heeft gemined. Dat is goed voor meer dan $10,9 miljard. Deze bitcoins werden gemined toen Bitcoin pas net ontstaan is, waarschijnlijk om het netwerk tegen een 51%-aanval te beschermen.

Patoshi is een anonieme miner die ook bekend staat als Satoshi. De eerste blocks die Patoshi gemined heeft omvatten ook de eerste Bitcoin-transactie naar Hall Finley. Dat is een bekende ontwikkelaar die ook bij heeft gedragen aan Bitcoin.

Live Bitcoin Euro Koers

Onderzoek van Sergio Lerner

Whale Alert kwam tot deze conclusie na het bekijken van een eerder onafhankelijk onderzoek van cryptogtraaf Sergio Lerner. Lerner bedacht de term “Patoshi miner” toen hij aan de hand van een cryptografisch patroon wist te onthullen dat een groot deel van de Bitcoins in het begin gemined werd door één persoon die toegang had tot aangepaste mining-software. 

Door ditzelfde patroon ontdekte Whale Alert dat Patoshi de snelheid waarmee hij blocks kon minen wist aan te passen naar gemiddeld 0.6 blocks per 10 minuten. Op een deel van de code die op deze Bitcoin blocks is opgeslagen, kan Whale Alert baseren dat de mininghardware van Patoshi uit maximaal 48 computers bestond. Een van die computers was verantwoordelijk voor de coördinatie.

Satoshi deed het niet voor eigen gewin

De acties van de Patoshi-miner lijken zorgvuldig te zijn berekend en gericht op de bescherming van het netwerk tegen 51%-aanvallen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Satoshi ooit zijn Bitcoin zal verkopen, gezien dit juist slecht zou zijn voor het netwerk. Volgens een van de eerdere Bitcoin-ontwikkelaars was Satoshi zo bang voor een 51%-aanval dat hij zelfs een GPU klaar had staan om het netwerk te verdedigen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen