HomeBlockchain NieuwsRipple CEO zegt dat de VS moeite moet doen om China bij...

Ripple CEO zegt dat de VS moeite moet doen om China bij te benen op gebied van crypto

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, geeft aan dat toezichthouders van de VS meer aandacht moeten besteden aan cryptovaluta’s. Als dat niet gebeurt, zou China namelijk een steeds grotere voorsprong krijgen. De centrale bank van China is namelijk druk bezig met een eigen digitale valuta, namelijk de CBDC. Brad Garlinghouse citeert in zijn tweet een artikel waarin men aangeeft dat de CBDC zelfs de plek van de USD als wereldwijde reservevaluta zou kunnen overnemen. 

SWIFT vs ‘nieuwe’ blockchain-technologieën

De dominante positie die de Verenigde Staten op financieel gebied heeft, is vooral te danken aan de uitstekende reputatie van de dollar en de vele transacties die via het SWIFT-systeem verlopen. Het SWIFT-systeem maakt internationale transacties tussen verschillende commerciële banken eenvoudiger. Doordat de VS controle heeft over dit systeem, heeft het land de mogelijkheid om financiële sancties op te leggen. Voor cryptovaluta is echter geen SWIFT nodig. Bovendien hoeft men voor betalingen met crypto ook niet over Amerikaanse dollars te beschikken. Deze technologieën maken de dollar dus minder relevant.

Lancering van CBDC, de digitale yuan

De centrale bank van China heeft aangegeven dat er nog geen datum is vastgesteld voor de lancering van CBDC. Toch wordt deze digitale versie van de yuan al in verschillende regio’s in China getest. Wat digitale nationale valuta betreft, loopt de VS dus jaren achter op China. Garlinghouchse geeft echter aan dat de Verenigde Staten dit goed kan maken door toleranter te zijn ten opzichte van regulatie van digitale aandelen zoals XRP. 

Garlinghouse geeft bovendien aan dat de Verenigde Staten geen enkele controle kan uitoefenen op de Chinese CBDC. Echter, kan het land, evenals andere landen dat kunnen, er wel voor kiezen om regulerende wetten uit te brengen voor overige cryptovaluta als XRP.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen