HomeBitcoin NieuwsPrijsanalyse top 10 cryptovaluta van dinsdag 24 maart 2020

Prijsanalyse top 10 cryptovaluta van dinsdag 24 maart 2020

Het is alweer een tijdje geleden voordat we de stand van de top 10 cryptovaluta geanalyseerd hebben. De laatste week zijn de koersen van de cryptovaluta veel veranderd. Vorige week donderdag schreven we al dat de koersen stegen doordat het vertrouwen in fiat-valuta daalde. Zondag dook de waarde van Bitcoin even omlaag en inmiddels is de waarde weer gestegen tot €6037,78. Een enorm verschil dus met vorige week dinsdag, toen de Bitcoin koers op slechts €4840,62 stond.. Ook andere cryptovaluta stijgen in waarde. Zo is Ripple €0,15 waard en de Ethereum €128,24. 

De cryptovaluta volgen de Bitcoin

Het zal de meeste mensen die zich een beetje in cryptovaluta verdiept hebben niet verbazen dat de alt-coins net als Bitcoin in waarde stijgen. Bitcoin Cash is op het moment bijvoorbeeld €208,80 waard en de Litecoin €36,64. TRON is ongeveer €0,0106 waard, en is dus ook in waarde gestegen. Voor IOTA geldt met een waarde van €0,1323 hetzelfde. Deze cryptovaluta is vandaag zo’n 4% in waarde gestegen. Hoeveel EOS, Monero en Stellar waard zijn? Respectievelijk €2,15, €42,36 en €0,0368. Wie deze cryptovaluta koersen vergelijkt met die van vorige week donderdag, ziet significante verschillen. Alle grote cryptovaluta zijn ten opzichte van onze vorige analyse gestegen.

Waar is deze stijging aan te danken?

Als gevolg van het coronavirus kelderde de koersen van veel cryptomunten enige tijd geleden enorm naar beneden. Op de aandelenmarkt zakten veel aandelen echter ook in waarde. Inmiddels stijgt de valuta dus weer doordat ook het vertrouwen in fiatvaluta gedaald is. Juist dan zijn mensen snel geneigd om in valuta als Bitcoin te investeren. 

Cryptovaluta zijn op het moment erg volatiel, het is dan ook moeilijk te voorspellen of de koersen nu even blijven stijgen of binnen één dag weer enorm dalen. Dit is ook afhankelijk met welke maatregelen overheden tegen het coronavirus nemen en hoe grote whales reageren.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen