HomeBitcoin NieuwsPrijsanalyse Bitcoin, Ethereum en Ripple van 25 maart 2020

Prijsanalyse Bitcoin, Ethereum en Ripple van 25 maart 2020

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen gestegen. Terwijl de waarde van Bitcoin op 18 maart nog op €4935 lag, heeft Bitcoin inmiddels weer een koers van €6029,50. In hetzelfde tijdsbestek is de koers van Ethereum van €108,13 naar €123,60 gestegen. De Ripple koers is deze week met 11,4% gestegen. Ripple heeft momenteel een waarde van €0,147. Wie deze cryptovaluta de afgelopen tijd gevolgd heeft, heeft de verschillende valuta eerst flink in waarde zien zakken. Enkele dagen geleden zijn de cryptovaluta weer toegenomen in waarde. 

Waarom deze cryptovaluta nu toch stijgen

In eerste instantie gedroegen Bitcoin, Ethereum en Ripple zich erg volatiel als gevolg van de paniek rondom het coronavirus. De gehele economie heeft echter onder het coronavirus te leiden. Wereldwijd reageren centrale banken en overheden hierop, onder andere door meer fiat geld bij te printen. Het vertrouwen in fiat geld daalt hierdoor, waardoor interesse in cryptovaluta toeneemt. Veel analisten hebben op het moment dan ook weer bullish verwachtingen.

Vergeet de Bitcoin halving niet

Op het moment zijn er 18.286.050 Bitcoins in omloop. De market cap is op het moment dus €110.255.738.475. Bitcoin heeft een maximale hoeveelheid van 21 miljoen. Hierna worden er dus geen nieuwe Bitcoin meer gemined. Ook krijgt Bitcoin om de zoveel tijd een halving. De beloning die miners krijgen wordt dan gehalveerd. In mei is er weer zo een halving. Als gevolg hiervan zal de waarde waarschijnlijk flink toenemen. Nu dit moment steeds dichterbij komt, verwachten we dat steeds meer crypto liefhebbers weer gaan investeren.

Voor Ethereum wordt ergens dit jaar een grote update verwacht. Ethereum wordt dan niet langer gemined met het Proof of Work systeem, maar met het Proof of Stake systeem. Naar verwachting zal dit veel invloed hebben op de koers van Ethereum. Aangezien we hier nog geen duidelijke datum van hebben, verwachten we echter niet dat de Ethereum zich om deze reden bullish zal gedragen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen