HomeBitcoin NieuwsMedeoprichter van Ethereum: ik herinner me dat Bitcoin niet als 'digitaal goud'...

Medeoprichter van Ethereum: ik herinner me dat Bitcoin niet als ‘digitaal goud’ is begonnen

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, liet gisteren een reactie achter op een Bitcoin developer die beweerde dat Bitcoin altijd al digitaal goud was en ook zo bedoeld is. Buterin was het hier niet mee eens en gaf aan dat men hier in 2011 nog heel anders over dacht. Volgens hem was Bitcoin destijds voornamelijk bedoeld als betaalmiddel voor P2P-transacties.

Veel mensen zijn het met Buterin eens dat Bitcoin ooit ontworpen is om als P2P-betalingssysteem te gebruiken. Volgens het artikel dat Buterin laat zien, dat door Satoshi Nakamoto is gepubliceerd in 2008, lijkt dat ook het geval te zijn.

Is deze discussie echt van belang?

Is het echt belangrijk of Bitcoin ontstaan is als P2P betaalmiddel of als digitaal goud? Er zitten wel degelijk grote verschillen tussen goud en een P2P betaalmiddel. Goud is namelijk schaars en waardevol. Het is niet efficiënt om goud dagelijks als betaalmiddel te gebruiken. Je kunt alleen gemakkelijk betalen met goud als je dit via de bank doet en in dat geval betaal je hoge transactiekosten.

Een P2P betaalmiddel is een valuta waar je zonder tussenpersoon mee kunt betalen. Bitcoin ontwikkelaars weigerden om de blocksize te vergroten, waardoor de transactie kosten opliepen. Om deze reden besloot een groot gedeelte van de gemeenschap over te gaan op Bitcoin Cash.

Hoge transactiekosten voor Bitcoin

Vandaag de dag heeft Bitcoin een van de hoogste transactiekosten van alle cryptovaluta. Op 1 maart waren de transactiekosten nog ongeveer €0,37. Op 20 maart was dit naar €1,61 gestegen. veel mensen steunen het idee van het digitale goud echter en accepteren daarmee ook de hogere transactiekosten. Voor hen is dit acceptabeler omdat ze grotere transacties uitvoeren.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen