HomeBitcoin NieuwsMaken de prestaties van Tether Bitcoin sterker?

Maken de prestaties van Tether Bitcoin sterker?

De marktkapitalisatie van Tether ligt sinds 14 augustus boven de $12 miljard volgens cryptomarktanalysebedrijf Coinmetrics. Er zijn mensen die ervan uitgaan dat de market cap stijging van deze stablecoin op de lange termijn gunstig is voor Bitcoin. Echter, zijn er ook mensen die verwachten dat het de cryptomarkt juist kwetsbaarder maakt.  

Tether is sinds een aantal jaar de meest gebruikte stablecoin en heeft een exponentiële groei gekend. In januari 2017 schommelde het totale aanbod van Tether rond de 10 miljoen dollar. Binnen vier jaar is dat aantal dus met een factor 1200 toegenomen.

Live Bitcoin Euro Koersgrafiek

Maakt dit Bitcoin sterker of de markt juist kwetsbaarder?

Tether is een vervanging voor fiatvaluta’s op grootste beurzen, waaronder Bitfinex en Binance. Cryptobeleggers durven het daarom vaak aan om Tether in te kopen. Zo kunnen ze effectief geld sparen zonder crypto om te hoeven zetten in fiat valuta. Om die reden is de vraag naar stablecoins enorm gestegen.

Wanneer het aanbod van Tether toeneemt, zou dit erop kunnen wijzen dat investeerders actief aan het hedgen zijn, waardoor er een overvloedig aanbod van kapitaal overblijft dat klaar is om de crypto-markt te betreden.

Terwijl sommige analisten het groeiende aanbod van Tether als een optimistische trend beschouwen, hebben anderen hun bezorgdheid geuit over de stable coin. Coinmetrics heeft de afgelopen jaren verschillende problemen aangepakt waarmee Tether te maken heeft gehad, waaronder een rechtszaak in New York.

Positieve factoren voor crypto

De samenloop van verschillende positieve factoren, waaronder de institutionele adoptie, de verzwakking van fiat valuta en de toenemende geldhoeveelheid, heeft ertoe geleid dat het sentiment rond Bitcoin is verbeterd en sommige analisten voorspellen dan ook nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin dit jaar. Mochten die analisten gelijk hebben, dan zouden de stijgingen dit jaar zelfs vergelijkbaar kunnen worden met die van de bullrun in 2017.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen