HomeBitcoin NieuwsKreeg Satoshi Nakamoto hulp van specialisten in cryptografie?

Kreeg Satoshi Nakamoto hulp van specialisten in cryptografie?

Volgens een van de eerste Bitcoin developers, Laszlo Hanyecz, kreeg Satoshi Nakamoto hulp van specialisten in cryptografie voordat Bitcoin gelanceerd werd. Laszlo Hanyecz werkte in 2010 samen met Nakamoto. Hij vertelde Cointelegraph, een online nieuwsplatform, dat hij verbaasd was over de elliptische boog die Nakamoto voor Bitcoin koos. Elliptische boog “secp256k1” werd op dat moment namelijk nauwelijks gebruikt. Dit heeft goed uitgepakt, want deze boog lijkt beter te zijn dan veel alternatieven.

Geholpen door specialisten

Hanyecz stuurde Satoshi Nakamoto een e-mail met daarin de vraag waarom hij besloot voor deze specifieke elliptische boog te kiezen. Satoshi antwoordde daarop dat hij er verschillende mensen naar had laten kijken. Volgens Hanyecz ging Satoshi er verder niet veel dieper op in, maar gaf hij dus wel aan dat hij er specialisten naar heeft laten kijken.

Het is onbekend wanneer Satoshi hulp van buitenaf kreeg, maar het zou in ieder geval voor de lancering van Bitcoin zijn geweest. Het is overigens ook niet bekend of Satoshi hulp heeft gevraagd door middel van forums en maillijsten of dat hij direct contact heeft gezocht met bepaalde specialisten.

Een aantal pogingen

Een andere keer zou Hanyecz aan Satoshi hebben gevraagd hoe hij Bitcoin gemaakt heeft en of hij alles zelf had gedaan. Volgens Hanyecz kreeg hij als antwoord dat het Satoshi een aantal jaren kostte en dat hij een aantal pogingen heeft gedaan. Dit zou erop kunnen duiden dat Satoshi eerdere versies van Bitcoin heeft ontworpen, maar Satoshi kan ook andere projecten hebben bedoeld.

Het is overigens wel de vraag of de informatie die Satoshi met Hanyecz deelde ook echt correct was. Satoshi Nakamoto deed namelijk ontzettend zijn best om geen informatie te delen waarmee zijn identiteit te achterhalen was. Wie Satoshi Nakamoto was, is nog altijd een groot mysterie.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen