HomeBitcoin NieuwsInvesteer meer in goud dan in Bitcoin adviseert Mike Novogratz

Investeer meer in goud dan in Bitcoin adviseert Mike Novogratz

Michael Novogratz, een van de grootste Bitcoin bulls ter wereld, raadt beleggers niet aan om het grootste deel van hun investeringen in Bitcoin te steken. Novogratz is ervan overtuigd dat Bitcoin veel beter presteert dan goud, maar dat het wel veiliger is om grotere hoeveelheden goud te kopen. Dat vanwege de volatiele aard van de cryptovaluta. Alleen al vanwege de volatiliteit van de valuta zou hij mensen adviseren om meer geld in goud te steken dan in Bitcoin. Dat gaf hij op 8 juli aan tijdens CNBC’s Fast Money.

Novogratz geeft aan dat Bitcoin nog vroeg in de adoptiecyclus is. Daarmee doelt hij erop dat investeren in crypto nog steeds vrij moeilijk is. Toch zal dit steeds makkelijker worden naarmate meer bedrijven nieuwe tools introduceren zodat crypto massaal geadopteerd wordt. 

Als Bitcoin makkelijker te kopen was

Bitcoin is nog steeds moeilijk te kopen. Als het makkelijker was om te kopen, zou het een stuk waardevoller zijn volgens Novogratz. Er zijn steeds meer mensen die het makkelijker maken om te kopen. Zo worden er bijvoorbeeld fondsen opgezet.

De goudprijzen behalen hun 9-jarige recordhoogtes tijdens de corona uitbraak. De oproep van Novogratz om vooral in goud te investeren, meer dan in Bitcoin, komt dus tijdens een periode waarin de prijzen van goud op recordhoogten liggen. Op 9 juli behaalde goud de hoogste prijs sinds september 2011. De stijgende goudprijzen zijn hoogstwaarschijnlijk het gevolg van economische angst vanwege het nieuwe coronavirus.

Bitcoin koers verwachting

Novogratz staat bekend als een van de grootste crypto- en blokchaininvesteerders. Hij leidt Galaxy Digital, een belangrijk bedrijf in de cryptoindustrie. Novogratz is bullish over de BTC-prijs, met de voorspelling dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar $20.000 zal hebben bereikt.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen