HomeBitcoin NieuwsChinese politie ontmanteld cryptoscam die goed was voor $14 miljoen aan Ethereum,...

Chinese politie ontmanteld cryptoscam die goed was voor $14 miljoen aan Ethereum, Tether en Bitcoin

De Chinese autoriteiten hebben een belangrijke crypto-gerelateerde oplichtingspraktijk in Wenzhou ontmanteld. De oplichters maakten meer dan 100 miljoen yuan buit (omgerekend $14,31 miljoen). Dat bedrag werd in beslag genomen, samen met villa’s en luxe auto’s. Volgens het platform Toutiao (Chinese website) was de bende achter de oplichtingspraktijken al actief sinds 2019. De bende vond hun slachtoffers in chatgroepen op Telegram. 

Onder andere Ethereum en Bitcoin gestolen

De oplichters deden zich voor als grote investeerders die al veel profijt hadden gehad van een investeringsschema. De oplichters vertelden hun slachtoffers dat ze alleen cryptocurrency naar een neppe Huobi-wallet hoefden te sturen. Je zou dan als belegger een veel groter bedrag in Huobi Token terugkrijgen. In plaats daarvan kregen de slachtoffers een neppe Huobi Token-link. Mo Li, het hoofd van de marketingafdeling van HashKey Hub, zei via een tweet dat de Chinese politie tienduizenden Ethereum, Tether en Bitcoin in beslag had genomen.

De beloften werden niet waargemaakt

De oplichters vertelden hun slachtoffers dat zij dankzij de investering gegarandeerd een rendement van 8% zouden behalen. De lokale media merkten op dat de groep regelmatig in bars en nachtclubs kwamen, waar ze hun gestolen geld zouden uitgeven. Ze hadden naar verluidt gehuurde presidentiële suites in hotels tijdens een rondreis door China. Ook huurden de oplichters zelfs kantoorpanden.

Volgens de lokale politie meldden meer dan 1300 mensen dat ze werden opgelicht door de oplichters. Het onderzoek is echter nog niet afgerond. Op 21 mei dit jaar ontmantelden de Chinese autoriteiten ook al een groep oplichters die zich voordeden als mensen van de Huobi-exchange.

De politie heeft 12 verdachten in Guangdong gearresteerd. Zij worden verondersteld om achter de oplichtingspraktijk te zitten. Dat naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat de cryptohandelsgroepen van WeChat vanaf november 2019 werden geïnfiltreerd.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen