HomeBitcoin NieuwsIn Afrika en Zuid-Amerika zoekt men het meest op Bitcoin

In Afrika en Zuid-Amerika zoekt men het meest op Bitcoin

Blockchaincenter.net heeft onlangs informatie verzameld van Google Trend om na te gaan waar de interesse in Bitcoin het hoogst ligt. Volgens de informatie uit Google Trends lijkt er in Kenia en Brazilië het meest op Bitcoin gezocht te worden in verhouding tot andere cryptovaluta.

Blockchaincenter.net heeft een interactieve map gemaakt van de gegevens. Volgens de data van Google Trends lijkt er dus het meest op Bitcoin gezocht te worden in Afrika. 94,7% van alle cryptogerelateerde zoekopdrachten zou in Kenia met Bitcoin te maken hebben. Ook in Nigeria en Zuid-Afrika liggen deze percentages hoog. Voor Nigeria is dit namelijk 89,4% en voor Zuid-Afrika 89%.

Cryptovaluta in Afrika

De zoekopdrachten in Google tonen aan dat Afrika in de toekomst wellicht een belangrijke speler wordt in de wereld van crypto, Cryptonieuwsplatform Cointelegraph gaf eerder al aan dat men in Nigeria wetten wilde gaan maken omtrent cryptovaluta. Zuid-Afrika is goed voor 13% van alle cryptocurrency die men in Afrika bezit.

Reactie van Bitcoin op COVID-19

In de “Top 10 Most Bitcoin Maximalist Countries” van Blockchaincenter.net vind je ook vier Zuid-Amerikaanse landen terug. In Brazilië had 92,6% van de zoekopdrachten met Bitcoin te maken. In Chili en Ecuador lag dit percentage op ongeveer 89%. Argentinië is de nummer 10 in de lijst met een percentage van 87,7%. Het lijkt erop dat COVID-19 ervoor heeft gezorgd dat crypto in deze regio’s populairder is geworden. De record-handelsvolumes in Bitcoin zijn onlangs nog verbroken in Argentinië, Chili en Venezuela.

Venezuela heeft de top 10 in de lijst van Blockchaincenter.net niet geraakt. Toch wordt daar in 75,2% van de gevallen op Bitcoin gezocht. Dat de populariteit van Bitcoin daar onlangs is gestegen, kan onder andere komen doordat de banken er gesloten zijn vanwege de maatregelen tegen COVID-19.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen